Flere amerikanere stoler på klimaforskningen

Erkjenner endelig at global oppvarming er et problem.

HOLDNINGSENDRING:  Amerikanere er i ferd med å erkjenne at global oppvarming kan være et problem. Foto: Juan Novelo/dpa
HOLDNINGSENDRING: Amerikanere er i ferd med å erkjenne at global oppvarming kan være et problem. Foto: Juan Novelo/dpa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Antallet amerikanere som stoler på klimaforskningen, har steget kraftig det siste halvåret.

Det viser en ny meningsmåling utført av University of Michigan og Muhlenberg College.

Les også: «Smart City» - Japans øko-vennlige lunge.

Om lag 70 prosent svarer at de tror på forskningen på global oppvarming. Andelen har steget med 7 prosentpoeng det siste halvåret, og er nå den største siden 2008.

Særlig blant tilhengere av Det republikanske partiet og i konservative kristne miljøer har det skjedd en endring, skriver avisa The Guardian. Dette er grupper hvor skepsisen til klimaforskningen i utgangspunktet er stor.

Holdningsendringen betyr at mange republikanske velgere har et annet syn på saken enn partiets folkevalgte politikere. En stor del av Republikanernes kongresspolitikere er skeptiske til forskningen på menneskeskapte klimaendringer.

En viktig årsak til holdningsendringen skal være folks opplevelse av uvanlig vær der de bor. Mange av de spurte nevner høyere temperaturer og tørke i deler av USA.

I tillegg svarer 15 prosent at USA-besøket til pave Frans, som flere ganger har tatt til orde for omfattende klimatiltak, har gjort dem mer overbevist om at klimaet endrer seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.