Flere amerikanere tror på klimaendringer

Men stor forskjell mellom demokrater og republikanere.

SYNKER I HAVET: Fra en klimaendringsmarkering i Mexico i 2010: Kjente bygninger synker i havet på grunn av klimaendringene. Foto: JUAN BARRETO / AFP / SCANPIX
SYNKER I HAVET: Fra en klimaendringsmarkering i Mexico i 2010: Kjente bygninger synker i havet på grunn av klimaendringene. Foto: JUAN BARRETO / AFP / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere to av tre amerikanere tror nå at det skjer klimaendringer, viser en ny meningsmåling.

62 prosent av de spurte i en måling utført av University of Michigan mener at det foreligger solide beviser for at klimaendringer finner sted.

26 prosent mener at det ikke foreligger beviser for global oppvarming, mens 12 prosent sier at de er usikre.

Målingen viser splittelse mellom demokrater og republikanere i synet på klimaendringer.

78 prosent av dem som oppgir å være demokrater, mener at det foreligger beviser for global oppvarming, mens 47 prosent av republikanerne mener det samme.

Nærmere halvparten av dem som tror at det skjer klimaendringer, sier at de først og fremst støtter seg på egne observasjoner av økt temperatur og mer ekstremvær.

Ni av de ti varmeste årene i USAs historie er registrert siden 2000, viser statistikk fra den amerikanske romfartsadministrasjonen NASA.

I fjor ble det satt ny ekstremværrekord i USA, der tornadoer og tropiske stormer forårsaket skader for over 300 milliarder kroner, viser tall fra National Oceanic and Atmospheric Administration.

(NTB)