HJEMMEVÆRENDE:  «Fru Lykke» i avslappet positur ved radioen under en serie av illustrasjonsfoto som skulle illustrere det lykkelige ekteskapet for nyhetsbyrået NTB i 1955. Stadig flere amerkanske kvinner synes å mene at det kan være bra å være hjemmeværende. Foto: NTB / Scanpix
HJEMMEVÆRENDE: «Fru Lykke» i avslappet positur ved radioen under en serie av illustrasjonsfoto som skulle illustrere det lykkelige ekteskapet for nyhetsbyrået NTB i 1955. Stadig flere amerkanske kvinner synes å mene at det kan være bra å være hjemmeværende. Foto: NTB / ScanpixVis mer

Flere amerikanske mødre er hjemmeværende

Vil ta bedre vare på barna sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere mødre er hjemmeværende enn tidligere. Dette skyldes mer arbeidsledighet og demografiske forandringer enn valg blant kvinnene selv. Dette kommer fram av en studie gjort av Pew Research Center, som ble publisert tirsdag.

I 2012 var det 29 prosent av amerikanske mødre som ikke jobbet utenfor hjemmet, en oppgang fra 23 prosent i 1999.

Så mange som 85 prosent svarte at de ble hjemmeværende for å ta vare på barna sine. Likevel var det 6 prosent som svarte at de gjorde dette fordi de ikke fikk jobb. Dette er en oppgang på 1 prosent siden år 2000.

En tredel av de hjemmeværende mødrene er av utenlandsk opprinnelse, mye flere enn de 20 prosentene av innvandrermødrene som jobber utenfor hjemmet.

Dette kan forklare noe av hvorfor den asiatiske og latinamerikanske delen av befolkningen vokser så fort, tror forskerne bak rapporten. I tillegg er flere av de hjemmeværende mødrene yngre og har mindre utdanning.

(NTB)