Flere angrepet av aggressiv hund i Sverige

Tre personer sendt til sykehus med skader.

BLE JAGET: Politiet avfyrte flere skudd da de skulle avlive den aggressive hunden i Luleå i Sverige i dag. Hunden som hadde angrepet flere mennesker, løp nemlig fra politiet etter at de hadde truffet den med ett skudd. Det endte med at politiet måtte jage den firbeinte et stykke før de innhentet den og fikk avlivet den. Foto: Kurt Engström / Norrländska Socialdemokraten
BLE JAGET: Politiet avfyrte flere skudd da de skulle avlive den aggressive hunden i Luleå i Sverige i dag. Hunden som hadde angrepet flere mennesker, løp nemlig fra politiet etter at de hadde truffet den med ett skudd. Det endte med at politiet måtte jage den firbeinte et stykke før de innhentet den og fikk avlivet den. Foto: Kurt Engström / Norrländska SocialdemokratenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer er sendt til sykehus etter at en stor hund gikk til angrep flere personer i Luleå i Sverige i dag.

- Det jeg vet nå er at flere er bitt og skadd, sier vakthavende befal ved Norrbotten-politiet, Peter Edin, til Norrländska Socialdemokraten.

De tre som ble skadet av hunden er hentet av ambulanser og fraktet til Sunderby sykehus. En av dem skal være alvorlig skadd ifølge avisa. Det er foreløpig uklart hvor omfattende skader de to øvrige persoenene har fått.

- Ambulanspersonellet torde ikke gå fram, og også vi var redde for å bli bitt, sier Mikael Noren, vakthavande befal ved Norrbottens-politiet til Expressen.

Måtte jage hunden Da politiet endelig ankom åstedet skjøt de hunden først med ett skudd.

Det var imidlertid ikke dødelig, for hunden sprang sin vei, fra politiet. Ifølge Expressen måtte politiet jage den firbeinte et stykke - fra adressen Havsöringsgrändet til Abborrgränd. Der ble ytterligere skudd avfyrt, og hunden ble avlivet.

- Den var veldig aggressiv, sier Mikael Noren, til Expressen.

Full eier Ifølge avisa vil hundens eier bli innkalt til et avhør. Politiet fant ham i nærheten - svært beruset.

- Han var så full så han ble tatt med til fyllearresten. Han vil bli avhørt, sier Noren.

BLODIG: Tre personer er sendt til sykehus med skader etter at en stor hund angrep flere mennesker i Sverige i dag. Foto:  Kurt Engström / Norrländska Socialdemokraten
BLODIG: Tre personer er sendt til sykehus med skader etter at en stor hund angrep flere mennesker i Sverige i dag. Foto: Kurt Engström / Norrländska Socialdemokraten Vis mer

Hunden blir beskrevet som stor, og er trolig en blandingsrase. Ifølge Norrländska Socialdemokraten var det mange barn i nærheten da den gikk til angrep, og politiet ble nødt til å tvinge disse vekk fra stedet.

- 5000 hundeangrep årlig Geir Marring, som har drevet Oslo Hundeskole i over 20 år, anslår at så mange som 5000 mennesker årlig blir angrepet av hund her til lands.

- Dessverre er det mange hunder som får dårlig oppdragelse, og noen burde aldri hatt hund overhodet, sier han til Dagbladet.

Tidligere denne uka ble et barn og to voksne brutalt angrepet av tre hunder. Det endte opp med tur på sykehuset og dype, åpne sår etter hundebittene.

Hundeeieren ble pågrepet og er siktet for brudd på hundeloven, men nekter straffskyld.