Flere angrer på kontoer i utlandet

Advokat ringte ligningskontoret om 40 millioners konto etter Ditlev-Simonsen avsløringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avsløringen av familien Ditlev-Simonsens hemmelige bankkontoer i Sveits har fått konsekvenser. Nå opplever Oslo ligningskontor en formidabel økning i henvendelser om skjulte formuer.

Den største posten kom fra en advokat som hadde plassert 40 millioner kroner i en sveitsisk bank.

Siden han kontaktet skattemyndighetene selv slapp han å betale straffeskatt på opptil 60 prosent, og endte med å betale 1 prosent og renter av skatten som ikke var betalt i de årene pengene var skjult i Sveits.

Far og datter måtte gå

Like før valget ble det avslørt at Oslo-ordfører Per Ditlev Simonsen har hatt en hemnmelig bankkonto i Sveits på 1, 5 millioner kroner. Pengene skal ha vært aqrv fra hans avdøde kone. Avsløringen første til at Ditlev Simonsen trakk seg som ordfører.

Avsløringene kom for dagen i sammenheng med datteren Cecilie Ditlev Simonsens skilsmisseoppgjør. Hun hadde selv 750000 kroner på konto i Sveits, og måtte dermed gå av som kommunikasjonsdirektør i Hydro.

Årlig får ligningskontoret henvendelser fra en til to personer om muligheten til å registrere utenlandske formuer som ikke er oppgitt til norske skattemyndigheter.

Etter avsløringen av Ditlev-Simonsens hemmelige bankkontoer i Sveits har imidlertid henvendelsene fra angrende syndere mangedoblet seg, skriver NA24.

MÅTTE GÅ: Tidligere Oslo-ordfører Per Ditlev Simonsen gikk av etter avsløringer om en hemmelig konto i Sveits. Nå har det dukket opp flere angrende syndere i kjølvannet. Foto: SCANPIX
MÅTTE GÅ: Tidligere Oslo-ordfører Per Ditlev Simonsen gikk av etter avsløringer om en hemmelig konto i Sveits. Nå har det dukket opp flere angrende syndere i kjølvannet. Foto: SCANPIX Vis mer

Voldsom pågang

Den siste tiden har Oslo ligningskontor registrert 17 nye saker hvor folk har meldt inn formuer som har vært skjult for norske skattemyndigheter.

- Vi har aldri hatt så stor pågang. Det er ofte advokater som kontakter oss på vegne av klienter, hvor de lufter at det kan være aktuelt å ta hjem pengene, sier ligningssjef i Oslo, Jan Egil Kristiansen.

(NTB)

MÅTTE OGSÅ GÅ:</B> Cecilie Ditlev Simonsen måtte gå av som kommunikasjonsdirektør i Hydro etter skatteskandalen.