Flere angrer på kontoer i utlandet

Advokat ringte ligningskontoret om 40 millioners konto etter Ditlev-Simonsen avsløringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avsløringen av familien Ditlev-Simonsens hemmelige bankkontoer i Sveits har fått konsekvenser. Nå opplever Oslo ligningskontor en formidabel økning i henvendelser om skjulte formuer.

Den største posten kom fra en advokat som hadde plassert 40 millioner kroner i en sveitsisk bank.

Siden han kontaktet skattemyndighetene selv slapp han å betale straffeskatt på opptil 60 prosent, og endte med å betale 1 prosent og renter av skatten som ikke var betalt i de årene pengene var skjult i Sveits.

Far og datter måtte gå

Like før valget ble det avslørt at Oslo-ordfører Per Ditlev Simonsen har hatt en hemnmelig bankkonto i Sveits på 1, 5 millioner kroner. Pengene skal ha vært aqrv fra hans avdøde kone. Avsløringen første til at Ditlev Simonsen trakk seg som ordfører.

Avsløringene kom for dagen i sammenheng med datteren Cecilie Ditlev Simonsens skilsmisseoppgjør. Hun hadde selv 750000 kroner på konto i Sveits, og måtte dermed gå av som kommunikasjonsdirektør i Hydro.

Årlig får ligningskontoret henvendelser fra en til to personer om muligheten til å registrere utenlandske formuer som ikke er oppgitt til norske skattemyndigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer