Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere anmeldelser for voldtekt og overgrep

Det ble anmeldt flere voldtekter, og flere tilfeller av incest og utuktig omgang med barn første halvår i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall anmeldte voldtekter økte fra 193 første halvår i fjor, til 229 i år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Anmeldte voldtektsforsøk økte med seks tilfeller i samme periode.

Økning finner vi også blant anmeldelsene for incest, som økte fra 80 til 89, og utuktig omgang med barn under 14 år som økte fra 230 til 253.

Flere tidligere

For noe år tilbake, var antall incest-anmeldelser langt høyere. I 1991 ble det anmeldt 168 tilfeller av incest, som var det høyeste noensinne. Etter Bjugn-saken ble terskelen for å anmelde slike forhold noe høyere, og antallet sank til 84 incestanmeldelser i 1994. Siden da har tallet økt jevnlig år for år igjen, og den samme trenden finner man for utuktig omgang med barn under 14 år.

Tallene som SSB samler inn bygger på de anmeldelsene politiet registrerer, og behøver derfor ikke å bety at antallet forbrytelser øker. Utslagene på statistikken kan også skyldes at flere tør å anmelde overgrep.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!