Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere anmeldte sex-overgrep mot barn

TRONDHEIM (Dagbladet): Norsk politi har registrert en kraftig økning i antallet anmeldte grove sexovergrep mot barn under ti år hittil i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En strafferamme på 21 års fengsel for gjentatte overgrep mot barn under ti år, ser ikke ut til å skremme pedofile.

Statistisk sentralbyrås statistikk for årets første ni måneder, som ble offentliggjort i går, viser at kriminalpolitiet mottok hele 51 anmeldelser for utuktig omgang mot barn under ti år. I fjor var tallet 35.

Årets tall betyr at det statistisk leveres 1,3 anmeldelser av denne typen overgrep hver uke.

Er sexovergrep av denne typen begått mer enn en gang overfor offeret, eller gjerningsmannen er straffet for liknende forbrytelser tidligere, er strafferammen som for overlagt drap, 21 års ubetinget fengsel.
En lovendring som kom på begynnelsen av 90-tallet, har ikke virket preventivt, slik et stortingsflertall begrunnet utvidede strafferammer med.

Statistisk sentralbyrås tall kommer samme dag som statsadvokaten i Molde har anket til Høyesterett over dommen på sju års fengsel og fem års sikring mot en 36 år gammel mann som skal ha misbrukt sju barn.

Saken er omtalt som Norges største pedofilisak.

Hele Norges coronakart