Flere anti-Bush demonstranter arrestert lørdag

Politiet i Washington meldte lørdag at de hadde arrestert flere demonstranter i forbindelse med innsettelsesseremonien til USAs nye president, George W. Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrestasjonene fant sted flere kvartaler fra paraderuten til den nye presidenten langs Pennsylvania Avenue, hvor flere tusen demonstranter hadde samlet seg for å protestere mot Bush-administrasjonen.

Flere personer bar på plakater med slagord som «Bush din tyv», i hentydning til den knappe og kontroversielle seieren som til slutt brakte Bush til Det hvite hus i Washington.

Politiet hadde tidlig lørdag kveld ikke oversikt over hvor mange som var arrestert, men vitner meldte at minst 15 personer var anholdt av politiet.

Sikkerhetsoppbudet var det største noengang under innsettelsen av en ny amerikansk president. Rundt 5.000 politibetjenter, utstyrt med hjelmer og annet utstyr for opprør, var i aksjon i Washington.

(NTB-Reuters)

<B>TATT: Politiet i Washington tok ingen sjanser i forbindelse med innsettelsen av ny president lørdag. Her arresterer de en av demonstrantene like før USAs 43. president George W. Bush leser presidenteden.