Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Facebook-skandalen

Flere apper kan ha tappet Facebook for personopplysninger

EUs forbrukerkommissær Vera Jourová sier hun har fått opplysninger om at flere apper kan ha samlet personopplysninger fra Facebook.

I MER TRØBBEL? Facebook-gründer Mark Zuckerberg hodepine fortsetter etter at EUs forbrukerkommissær nå melder om at de har fått opplysninger om at flere apper kan ha samlet personopplysninger fra det populære sosiale mediet. Foto: NTB Scanpix
I MER TRØBBEL? Facebook-gründer Mark Zuckerberg hodepine fortsetter etter at EUs forbrukerkommissær nå melder om at de har fått opplysninger om at flere apper kan ha samlet personopplysninger fra det populære sosiale mediet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Facebook bekrefter at det kan finnes flere apper som har høstet personopplysninger fra brukere og deres venner, sa Jourová da hun oppdaterte EU-parlamentet om saken onsdag ettermiddag.

Ifølge henne har en kilde i det britiske datatilsynet ICO kommet med de samme opplysningene.

EU-kommisjonen har vært i direkte kontakt med Facebooks toppledelse etter avsløringene om analyseselskapet Cambridge Analytica. Selskapet samlet personopplysninger om millioner av Facebook-brukere og solgte analyser av materialet.

Jourová forteller at hun snakket med Facebooks daglige leder Sheryl Sandberg på telefon i forrige uke.

Denne uka var EU-kommisjonens visepresident Andrus Ansip dessuten på besøk ved Facebooks hovedkvarter, der han møtte grunnlegger Mark Zuckerberg.

EU anslår at nærmere 3 millioner europeere kan være berørt av Cambridge Analytica-skandalen.

I samtalene med EU skal Facebook ha lovet å samarbeide tett med europeiske myndigheter om saken.

NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!