KRITISK OMRÅDE: Helmand-provinsen, der disse soldatene redder en skadet kollega. Foto: REUTERS/Bob Strong/Scanpix
KRITISK OMRÅDE: Helmand-provinsen, der disse soldatene redder en skadet kollega. Foto: REUTERS/Bob Strong/ScanpixVis mer

- Flere år til vi er ute av Afghanistan

Sier øverstkommanderende for US Marines, general James Conway.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det vil ta flere år før det er mulig å overlate krigen til afghanske styrker i den sørlige delen av Afghanistan, sier øverstkommanderende for marinestyrkene, general James Conway.

Generalens kommentar er et nytt signal fra amerikanske toppmilitære om at det er lenge til en tilbaketrekning som monner, trass i at president Barack Obama har satt en frist for juli 2011 for å starte en tilbaketrekning.

Conway mener at fastsettelsen av en konkret dato for å starte tilbaketrekningen har gitt Taliban et håp om at de kan vinne krigen.

Han understreker imidlertid at de kommer til å bli skuffet når de oppdager at noen større tilbaketrekning ikke er på tapetet for styrkene i sør.

- Jeg tror ærlig talt at det vil gå noen år før forholdene på bakken er slik at en overføring kan være mulig for oss, sa Conway med referanse til marinestyrkene i Helmand og Kandahar.

Conway, som nettopp har besøkt Afghanistan, sier at enkelte afghanske enheter noen steder kan være klare i 2011, men ikke i sør.

Han sier at han merker at folk blir lei av krigen, men maner til tålmodighet.

- Vi har momentum, vi har tatt initiativet. Men det er ikke det samme som å si at sikkerhetsforholdene har endret seg dramatisk i Helmand, sier han. (©NTB)

ADVARER: General James Conway, øverstkommanderende i US Marines. Foto: Saul Loeb/AFP/Scanpix
ADVARER: General James Conway, øverstkommanderende i US Marines. Foto: Saul Loeb/AFP/Scanpix Vis mer