Flere arrestert i ricin-saken

Ytterligere seks personer ble natt til mandag arrestert i Storbritannia i saken om produksjon av det ekstremt giftige kjemiske stoffet ricin, melder TV-stasjonen Sky News.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De seks, fem menn og en kvinne, sitter nå i avhør hos britisk politi. En talsmann for politiet sier de seks ble arrestert i Bournemouth på den britiske sørkysten

Fire nordafrikanske menn møter mandag for retten i London tiltalt for terrorforsøk etter at det dødelige stoffet ricin ble funnet i en leilighet i Nord-London søndag for vel en uke siden. En femte mann stilles for retten for forfalskning av dokumenter.

Stoffet ble funnet i leiligheten til en nordafrikaner i Wood Green i Nord-London. Det ble også beslaglagt utstyr og materiel.

Ricin er et svært giftig stoff, og det finnes ingen motgift. En liten dose kan være dødelig og fører til influensalignende symptomer før døden inntreffer. Leger i Storbritannia er nå på vakt mot slike symptomer.

En kilde i den britiske sikkerhetstjenesten sier til nyhetsbyrået Reuters at giften trolig skulle brukes i en krem for å infisere mennesker. Dette scenariet ville ha spredt frykt snarere enn massedød.

(NTB)