Flere arresterte etter bombeattentat

NAIROBI: Redningsmannskaper hørte i dag svake bankelyder fra ruinene etter fredagens bombeeksplosjon, og fikk nytt håp om å finne overlevende - over tre dager etter eksplosjonen. Samtidig har politiet arrestert flere mistenkte for det grusomme bombeattentatet i Tanzania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den svake bankingen tror redningsmannskapet kan være den savnede kvinnen Rose Wanjiku. - Vi hørte banking. Det kan være henne eller andre, sa en israelsk redningsarbeider.

Tallet på døde steg samtidig til 202, og de franske og israelske redningsarbeiderne forsøkte å ta seg inn til et klasserom der det trolig befant seg 30 mennesker da bygningen raste sammen.

- Vi løfter nå bort de største bitene av den gjenværende bygningen. Under dem tror vi at det ligger minst 30 mennesker, sa den israelske oberstløytnant Ofer Lefler.

Sekretær-skole

Bak ham var en 150-tonns kran i ferd med å løfte bort et enormt hjørnestykke fra den sju etasjer høye Ufundi-bygningen, som lå vegg i vegg med den amerikanske ambassaden.

Bygningen huset blant annet en sekretærskole, og redningsmannskapene frykter at minst 30 elever satt samlet i et klasserom da bomben eksploderte.

Rose oppholdt seg også i samme bygning, og dagens bankelyder ga både redningsmannskapene og pårørende nytt håp om å finne henne i live. Så sent som i går kunne de høre Rose rope om hjelp, men så ble det stille. Sent i ettermiddag hadde bergingsmannskapene ennå ikke lokalisert stedet hvor bankelyden kom fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer