Flere arresterte etter bombeattentat

NAIROBI: Redningsmannskaper hørte i dag svake bankelyder fra ruinene etter fredagens bombeeksplosjon, og fikk nytt håp om å finne overlevende - over tre dager etter eksplosjonen. Samtidig har politiet arrestert flere mistenkte for det grusomme bombeattentatet i Tanzania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svake bankingen tror redningsmannskapet kan være den savnede kvinnen Rose Wanjiku. - Vi hørte banking. Det kan være henne eller andre, sa en israelsk redningsarbeider.

Tallet på døde steg samtidig til 202, og de franske og israelske redningsarbeiderne forsøkte å ta seg inn til et klasserom der det trolig befant seg 30 mennesker da bygningen raste sammen.

- Vi løfter nå bort de største bitene av den gjenværende bygningen. Under dem tror vi at det ligger minst 30 mennesker, sa den israelske oberstløytnant Ofer Lefler.

Sekretær-skole

Bak ham var en 150-tonns kran i ferd med å løfte bort et enormt hjørnestykke fra den sju etasjer høye Ufundi-bygningen, som lå vegg i vegg med den amerikanske ambassaden.

Bygningen huset blant annet en sekretærskole, og redningsmannskapene frykter at minst 30 elever satt samlet i et klasserom da bomben eksploderte.

Rose oppholdt seg også i samme bygning, og dagens bankelyder ga både redningsmannskapene og pårørende nytt håp om å finne henne i live. Så sent som i går kunne de høre Rose rope om hjelp, men så ble det stille.
Sent i ettermiddag hadde bergingsmannskapene ennå ikke lokalisert stedet hvor bankelyden kom fra.

Arrestert

Politiet i Tanzania arresterte i dag flere mistenkte i forbindelse med bomben i Dar es Salaam. Politisjef Wilson Mwansasu kunne ikke si hvor mange som var blitt arrestert, eller hvilken status de har i saken. En av de arresterte var i ferd med å forlate Tanzania da han ble arrestert på grensen til Kenya.

En amerikansk tjenestemann sa at rundt et dusin personer var blitt arrestert. De fleste skal være av sudansk eller irakisk opprinnelse.

Drepte vakter

Militære etterretningskilder i Storbritannia opplyste i dag at sprengstoffet som ble benyttet i Nairobi-bomben trolig var av tsjekkisk eller spansk type, som trolig ble smuglet til Nairobi sjøveien fra Midtøsten eller med fly over det afrikanske fastlandet.

Ifølge Washington Post ble bilen med bomben avvist ved hovedporten til den amerikanske ambassaden, og i stedet sendt bakveien. Der tvang bilen seg inn ved å kaste en håndgranat mot vaktene.

- Minst en håndgranat ble brukt for å drepe vaktene ved porten. Først etter dette granatangrepet eksploderte hovedbomben, skriver avisen som viser til kilder ved Nairobi-ambassaden.

(NTB-Reuters-DPA)

<B>LEVER FREMDELES?</B> Redningsmannskapene jobber fremdeles i håp om å finne overlevende etter bombeeksplosjonen fredag.<br>