Flere års fengsel for klistremerke og kalender

ANKARA (NTB): Seks medlemmer av det pro-kurdiske partiet HADEP er dømt til tre år og ni måneder i fengsel på grunn av støtte til opprørsbevegelsen PKK. Bevismaterialet var plakater og klistremerker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dommene falt i en sikkerhetsdomstol i Ankara i dag, melder nyhetsbyrået Anadolu. De seks tilhører samme parti som den fengslede parlamentarikeren Leyla Zana og flere andre dømte kurdiske politikere.

Retten dømte de seks på grunnlag av dokumentbeslag under en politiaksjon mot HADEPs kontor i den nordvestlige provinsen Bolu i fjor høst. Blant dokumentene var en kalender som viser bilde av falne PKK-soldater og et klistremerke for MED-TV, en kurdisk fjernsynsstasjon som sender fra Europa.

Det forbudte PKK har i 14 år drevet væpnet kamp for selvstyre og styrkede rettigheter for den kurdiske befolkningen i Sørøst-Tyrkia, og blir i Tyrkia behandlet som en rendyrket terrorbevegelse.

Aktor hevdet at de dømte partimedlemmenes aktiviteter innebar støtte til en væpnet organisasjon, i full visshet om hva organisasjonen står for.

Tyrkiske sikkerhetsstyrker har iverksatt en større kampanje mot HADEP, som blir beskyldt for å være et underbruk av PKK. Partiets formann og seks andre står for retten i Ankara, med påstand om mer enn 22 års fengsel hengende over hodet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer