Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere asylsøkere til Norge

Hittil i år er det kommet 13.379 asylsøkere til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Oslo (NTB): Hittil i år er det kommet 13.379 asylsøkere til Norge. Det er nesten like mange som i hele fjor da det ble registrert om lag 14.400 søknader.

I september måned ble det registrert 1.612 søknader om asyl, 66 flere enn i samme måned i fjor, viser ferske tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

Omkring 14 prosent av asylsøkerne i år oppgir at de er enslige mindreårige.

Asylsøkerne kommer fra vel 100 land, men blant de drøye 13.000 asylsøkerne som er kommet til Norge så langt i år er nesten seks av ti fra Afghanistan, Eritrea, Somalia og Irak.

24 prosent er fra Afghanistan, 15 prosent fra Eritrea, 11 prosent fra Somalia og 7 prosent fra Irak.

Om lag 1.000 asylsøkere, vel 7 prosent, er registrert som statsløse.

Ved utgangen av august hadde UDI behandlet rundt 8.600 asylsøknader. Om lag 60 prosent av disse ble avslått eller avvist fordi de allerede var registrert som asylsøkere i et annet europeisk land.

Regjeringens utgifter til asylmottak, innvandring og integrering vil ifølge statsbudsjettet bli på 11,5 milliarder kroner neste år. Det er 2 milliarder mer enn i år.

Regjeringen venter 18.500 asylsøkere neste år og bevilgningen til UDI er økt med 50 prosent til 4,6 milliarder kroner. Det meste av økningen vil gå til drift av asylmottak. (©NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media