Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere asylsøkere til Sverige

Når Sverige trer inn i EU-samarbeidet for grensekontroll, Schengen, kommer antallet asylsøkere til å øke betydelig. Dessuten kreves mer politiovervåkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er generaldirektøren for de svenske innvandringsmyndighetene, Lena Häll Eriksson, som skriver dette i et memorandum til den svenske regjeringen.

- Vår vurdering av asyltilstrømmingen neste år, når vi er med i Schengen-samarbeidet, er at den kommer til å øke med 20 prosent, sier Häll til Sveriges Radio.

I mars neste år trer Sverige inn i Schengensamarbeidet. Det innebærer at grensekontrollen mellom de landene som er med i samarbeidet sløyfes. Det medfører at personer som for eksempel har klart å ta seg inn i Sør-Europa letter kan fortsette nordover. De svenske innvandringsmyndighetene regner med at antallet asylsøkere kan komme til å øke fra 12.000 til rundt 14.500.

Når grensekontrollen sløyfes må overvåkingen av illegale innvandrere skje inne i hvert enkelt land. Allerede i dag har politiet i Nederland, Tyskland og Danmark rett til å kreve kontroll av identifikasjonspapirer ved tog- og veikontroller.

(NTB)