SKYTER: En politimann fra opprørspolitiet skyter mot demonstrantene i en sidegate i nærheten av Tahrir-plassen i Kairo. Foto: SCANPIX/REUTERS/GORAN TOMASEVIC
SKYTER: En politimann fra opprørspolitiet skyter mot demonstrantene i en sidegate i nærheten av Tahrir-plassen i Kairo. Foto: SCANPIX/REUTERS/GORAN TOMASEVICVis mer

- Flere av demonstrantene som døde er skutt

Våpenhvilen ble kortvarig i Egypt. Over 3000 skadde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Human Rights Watch slår alarm over forholdene i Egypt etter at leger på sykehus som tar imot skadde fra Tahrir-plassen fortalte at 22 av de som har blitt bekreftet død etter demonstrasjonene i Kairo døde av skuddskader.

Flere av dem skal være skutt i hodet.

Under en tur til Tahrir-plassen i går, bekreftet Egypts helseminister, Amr Helmy, at sikkerhetsstyrkene hadde brukt skarp ammunisjon mot demonstrantene, skriver Al Jazeera.

BBC melder at man kunne høre skyting i gatene i Kairo seint onsdag kveld, men myndighetene benekter dette, og sier at de bare brukte tåregass.

Våpenhvile Ifølge Al Jazeera roet sammenstøtene mellom demonstranter og opprørspoliti seg ned onsdag ettermiddag. Vitner forteller nyhetskanalen at kampene blusset opp igjen da politi dukket opp og brukte store mengder tåregass mot en stor folkemengde som hadde samlet seg.

TÅREGASS: Demonstranter går her i dekning når politiet skyter tåregass mot dem. Foto: SCANPIX/REUTERS/GORAN TOMASEVIC
TÅREGASS: Demonstranter går her i dekning når politiet skyter tåregass mot dem. Foto: SCANPIX/REUTERS/GORAN TOMASEVIC Vis mer

Kampene tok seg også opp i andre byer, blant annet Alexandria og Ismailia.

Sammenstøtene i Kairos gater begynte da opprørspoliti prøvde å fjerne en liten gruppe demonstranter fra Tahrir-plassen med vold på lørdag.

BBC skriver at de harde kampene truer valget som skal holdes i neste uke.

Tidsfrist Feltmarskalk Muhammed Hussein Tantawi, som er leder av det militære overgangsrådet etter at president Hosni Mubarak ble styrtet i februar, holdt tirsdag kveld en tale der han sa at det militære overgangsråde ikke hadde noe interesse for å sitte med makten.

Tantawi sa også at presidentvalget i Egypt, der det skal velges en erstatter for den militære lederen, skal skje før juli 2012. Det er første gang han har satt en tidsfrist. Parlamentsvalget skal etter planen bli holdt den 28. november i år.

VISER FØLELSER: En demonstrant viser hva han føler for opprørspolitiet. Foto: SCANPIX/REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH
VISER FØLELSER: En demonstrant viser hva han føler for opprørspolitiet. Foto: SCANPIX/REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH Vis mer

- Vi vil at de militære lederne går av med en gang. Folk ble brent en gang da de trodde at de kunne stole på Mubaraks folk, men det eneste de kan stole på er deres egen tilstedeværelse i gatene, sa demonstranten Sherief Gaber (27) til Al Jazeera.

Minst 35 mennesker er drept og 3 250 har blitt skadet i demonstrasjonene i Egypt siden lørdag, sa helsemyndighetene i Egypt onsdag.

BEHANDLER: Her blir en mann behandlet etter å ha blitt utsatt for tåregass. Egyptiske myndigheter melder om 3 250 skadde i demonstrasjonene som har pågått siden lørdag. Foto: SCANPIX/EPA/AMEL PAIN
BEHANDLER: Her blir en mann behandlet etter å ha blitt utsatt for tåregass. Egyptiske myndigheter melder om 3 250 skadde i demonstrasjonene som har pågått siden lørdag. Foto: SCANPIX/EPA/AMEL PAIN Vis mer