Flere av ofrene i Paris hadde muslimsk bakgrunn

Mistet livet under angrepene i Paris.

 DØDE I ANGREPENE: Blant de 129 menneskene som ble drept i Paris var det flere muslimer. Fra øverst til venstre: Amine Ibnolmobarak, Djamila Houd, Asta Diakite. Fra nederst til venstre: Halima Saad, Houda Saad, Kheireddine Sahbi  Foto: Privat
DØDE I ANGREPENE: Blant de 129 menneskene som ble drept i Paris var det flere muslimer. Fra øverst til venstre: Amine Ibnolmobarak, Djamila Houd, Asta Diakite. Fra nederst til venstre: Halima Saad, Houda Saad, Kheireddine Sahbi Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Av de 129 menneskene som mistet livet i terrorangrepene fredag kveld og natt til lørdag var det flere som hadde muslimsk bakgrunn, viser en oversikt som Dagbladet har gjort.

SE LISTEN PÅ OFRE HER

Frankrikes muslimske befolkning er den største i EU-landene og utgjør om lag åtte prosent av den franske befolkningen. Om lag seks prosent av ofrene for angrepene i Paris, har av familie og venner blitt identifsert som muslimer eller personer med etnisk opprinnelse i land hvor muslimer er en majoritet.

Muslimske søstere feiret bursdag Søstrene Halima (37) og Hodda Saad (35) feiret bursdagen til en venn på kafeen La Belle Équipe der deres bror, Khaled, jobbet. Søstrene hadde tunisisk bakgrunn og satt rundt bordet utenfor kafeen da væpnede menn åpnet ild mot kafeen.

- De begynte å skyte på alle som satt utenfor. De drepte alle, inkludert mine søstre, sa broren Khalid til kanalen iTele television.

- Vi var åtte søsken, nå er vi bare seks, fortalte Abdallah, en annen bror av jentene, til tv-kanalen.

Et annet offer på kafeen var 41-åringen Djamila Houd, barn av algeriske innvandrere, som jobbet i en motebutikk. Arkitekten Amine Ibnolmobark var også blant ofrene. 29-åringen vokste opp i Marokko og kom til Frankrike for å studere.

- Hans foreldre sendte ham til Bordeaux for å studere medisin, men ham dro til Paris for å studere arkitektur og vi la merke til ham med en gang, har hans professor Marc Armengaud skrevet i en hyllest til Ibnolmobarak.

Fotballstjerne mistet kusine Blant de døde er også Kheireddine Sahbi fra Algerie. Sahbi var en fiolinist som spilte arabisk musikk og studerte på Paris-Sorbonne-universitet. Presidenten på universitetet sier at Sahbi var en glimrende fiolinist som var veldig aktiv i universitetets tradisjonelle musikkensemble.

Nyhetene om ofrene har kommet på flere forskjellige måter. En mann i California rapporterte på Facebook at hans fetter Mohamed Amine Benmbarek hadde blitt drept i ett av angrepene og at hans kone ble skutt tre ganger og var i kritisk tilstand.

Det egyptiske konsulatet i Paris bekreftet at egypteren Salah Emad el-Gebaly døde av skadene i konsertlokalet i Bataclan.

Elif Dogan. med foreldre fra Tyrkia, flyttet til Paris fra Belgia for fire måneder siden, da hennes familie reiste tilbake til hjemlandet.


- Terrorisme har besøkt oss, sa hennes far Kemal Dogan til den tyrkiske avisa Hurriet-

- Mens vi bekymret oss over at slike ting kunne skje i Tyrkia, mistet vi datteren vår i en av verdens mest ledende byer, sa han.

Den franske fotballstjernene Lassana Diarra, som har bakgrunn fra Mali, annonserte på sosiale medier at han hadde mistet sin eldre kusine, Asta Diakite i angrepene.

Går i strupen på IS - Er det noen som dreper muslimer, så er det faktisk IS.

Det sa den profilerte norske IS-motstanderen Faten Mahdi Al-Hussaini (20), da hun i går formiddag var gjest i DBTVs direktesending om terrorangrepene mot Paris.

- IS ødelegger for muslimer over hele verden. Og i Syria og Irak dreper de selv muslimer. Jeg har selv møtt mange som har flyktet fra dem i Irak, sa hun.

Al-Hussaini la videre til at IS bare bruker islam for å nå sine politiske mål, og mener derfor at bør kalles ekstremister. Samtidig håper hun at terrorangrepene i Paris ikke vil føre til økt fremmedfrykt.

- Det bør de ikke. Muslimer er like såret og sørger like mye som alle andre, sa hun i DBTV-sendingen.