BRITISKE:  Indiske myndigheter hevder at flere av terroristene som står bak angrepene i Mumbai, er britiske. AFP PHOTO/Sajjad HUSSAIN/SCANPIX
BRITISKE: Indiske myndigheter hevder at flere av terroristene som står bak angrepene i Mumbai, er britiske. AFP PHOTO/Sajjad HUSSAIN/SCANPIXVis mer

- Flere av terroristene er britiske

Det hevder indiske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Indiske myndigheter hevder at flere av terroristene bak angrepene i Mumbai kommer fra Storbritannia.

Daily Mail skriver at så mange som sju av terroristene kan være britiske.

Ifølge de indiske myndighetene skal imidlertid bare to av de totalt åtte pågrepne terroristene være født i Storbritannia. Disse to skal også ha pakistansk tilknytning.

Utenriksministeren i Storbritannia, David Milibrand  kan verken bekrefte eller avkrefte dette.

Nå jobber det britiske utenriksdepartementet med å finne ut om påstandene stemmer, melder nyhetsbyrået Reuters.

En kilde sier til Daily Mail at noen av terroristene kommer fra Leeds eller Bradford. Alle skal imidlertid ha pakistansk tilknytning.

Få timer etter de første angrepene onsdag ettermiddag tok den pakistanske ekstremistgruppa Deccan Mujahideen på seg ansvaret. Det spekuleres i om denne gruppa har tilknytninger til Al Qaida.

Det er fremdeles ikke kjent hvor mange terrorister som har deltatt i angrepene i Mumbai, men man regner med at det kan ha vært så mange som 25 terrorister involvert.

BEKREFTER IKKE:  Den britiske utenriksministeren David Miliband ønsker verken å bekrefte eller avkrefte om det stemmer at flere av terroristene kommer fra Storbritannia.
Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
BEKREFTER IKKE: Den britiske utenriksministeren David Miliband ønsker verken å bekrefte eller avkrefte om det stemmer at flere av terroristene kommer fra Storbritannia. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer