Flere banker vurderer renteøkning

Alt tyder på at dagens renteøkning fra Norges Bank ikke blir den siste. I løpet av en måned har sentralbanken satt opp renta tre ganger, og ekspertene tror ikke at dagens renteøkning blir den siste. Bankene har allerede begynt å sette opp prisen på boliglån.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kreditkassen signaliserer at de kommer til å sette opp renta, og Inge Støve, leder for Markeds- og prisutvalget i Kreditkassen, mener alle norske banker vil følge etter:

- Jeg kan ikke si hvor mye renta vil gå opp, men det er klart at både vi og andre banker har et ansvar for å følge opp signalene fra Norges Bank, sier Støve til Dagbladet :på nettet.

- Landet trenger en medisin for å kjøle ned økonomien, og folk flest vil ha glede av dette på sikt.

Støve presiserer at Kreditkassen først og fremst vil vurdere nivået i pengemarkedet før de fastslår renteøkningen. Beslutningen vil kanskje komme allerede i morgen.

Ikke overrasket

Sparebanken Nor vil ta en beslutning i løpet av dagen eller morgendagen:

- Det er ikke usannsynlig at vi setter opp renta, sier Mette Gullesen, informasjonskonsulent i Sparebanken Nor. Hun er ikke er overrakset over at Norges Bank nå har valgt å høyne renta ytterligere.

Gullesen vil ikke si noe om hvor mye renta eventuelt vil stige.

Vurderer

Sparebank 1 SR gruppen lar hver enkelt bank selv styre renta. Sparebank 1 Midt-Norge vil ha en innstilling klar i løpet av fredagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer