Ny voldtektsrapport:

Flere barn anmeldt for voldtekt:
- Bekymringsfullt

Det er en stor økning i antall voldtekter over internett, viser en fersk Kripos-rapport.

VOLDTEKTER PÅ NETT: Kripos fastslår i fersk rapport at det har vært en økning i antall voldtekter på internett. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VOLDTEKTER PÅ NETT: Kripos fastslår i fersk rapport at det har vært en økning i antall voldtekter på internett. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En fersk Kripos-rapport, «Voldtektssituasjonen i Norge 2018», viser at antallet anmeldte voldtekter over internett har økt markant det siste året, fra 20 til 173 saker.

Dette er særlig bekymringsfullt fordi nettovergrepene nesten utelukkende rammer barn under 14 år.

- Det er ingen tvil om at det kreves betydelig innsats på disse områdene for å forhindre at barn og unge utsettes for seksuelle overgrep, sier Kripos-sjef Ketil Haukaas.

- Bekymret

I en stor andel av voldtektsanmeldelsene fra i fjor var den anmeldte mellom 15 og 25 år på gjerningstidspunktet. 350 av dem - 19 prosent - var under 18 år.

- Vi ser med bekymring på den store andelen unge gjerningspersoner anmeldt for voldtekt. Dette henger sammen med at det å begå sitt første seksuallovbrudd i ung alder øker risikoen for nye overgrep, sier Emil Kofoed, leder for Seksjon for seksuallovbrudd i Kripos, til Dagbladet.

I tillegg har det vært en økning i antall anmeldelser for voldtekt mot barn der gjerningspersonen var ukjent for barnet og barnets familie.

Dette forklarer Kofoed at har sammenheng med at flere overgrep begås på internett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer