Flere barn behandles for depresjon

Psykiatriske avdelinger behandler stadig flere pasienter under 18 år. Antall barn og unge som fikk behandling for en eller annen psykisk lidelse økte fra omtrent 14 500 i 1991 til over 22 000 i 1997.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Behandlingsøkningen har vært spesielt stor blant barn og ungdom der tristhet, depresjon og sorg er viktigste grunn til at de er blitt henvist til behandling. Her er antallet mer enn firedoblet på fem år. I 1993 utgjorde denne gruppen bare 2,9 prosent av dem som fikk behandling, mens den hadde økt til 12,1 prosent i fjor, viser tall fra Norsk forening for barne- og ungdomspsykiatriske institusjoner.

- Sulteforet

Foreningens leder, Kjell Wigers, mener at mangel på psykisk omsorg og samvær med foreldrene er en viktig grunn til økningen.

- Disse ungdommene mangler stabil voksenkontakt. Man kan nesten si at de er sulteforet på psykisk omsorg. På mange måter tror jeg at kanskje foreldrene skulle gå over til å være mer omsorgsarbeidere i stedet for transportarbeidere. De må bruke mer tid sammen med barnet og ungdommen sin, sier Wigers.

- Økt oppmerksomhet

Barneombud Trond Waage tror imidlertid at barn og unge hele tiden har hatt slike problemer, men at vi de siste årene er blitt mer oppmerksomme på psykiske lidelser blant barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer