Corona

Flere barn blir innlagt

Den siste måneden har det vært en økning av coronapasienter i aldersgruppen 0-17 år som blir innlagt på sykehus. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at det er viktig å følge med på utviklingen.

FLERE BARN: Samtidig som at sykehusinnleggelsene synker er det en økning med sykehusinnleggelser blant barn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FLERE BARN: Samtidig som at sykehusinnleggelsene synker er det en økning med sykehusinnleggelser blant barn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siste uka har det vært en økning med sykehusinnleggelser i aldersgruppen 0-17 år. Det skriver Folkehelseinstituttet (FHI) i ukesrapporten for uke to.

Denne uka var det tolv pasienter som ble innlagt i denne aldersgruppen. Det er en dobling fra forrige uke da fem pasienter under 18 år ble innlagt.

I aldersgruppen 18-29 år har det vært en stabil trend, og ellers har det vært en nedgang i de øvrige aldersgruppene.

Ifølge assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er forklaringen at veldig mange barn under 18 år nå smittes med omikronvarianten og at stadig flere av de eldste i samfunnet er godt beskyttet mot alvorlig sykdom gjennom vaksine.

- Da blir andelen barn med alvorlig sykdom automatisk større, selv om antallet innlagte fortsatt er veldig lavt, sier Nakstad til Dagbladet.

- Kraftigere symptomer

Gjennom hele pandemien har 2,0 prosent av de innlagte pasientene, med covid-19 som hovedårsak, vært mellom 0-17 år. De siste fire ukene har denne andelen vært på 4,4 prosent.

Totalt har det vært 25 intensivpasienter i alderen 0-17 år gjennom hele pandemien, og fem av dem har blitt innlagt de siste fire ukene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer