Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere barn kan bli E.Coli-syke

Denne uka eller neste, frykter Folkehelseinstituttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at Mattilsynet fikk bekreftet mistanken om at Gilde Birkebeiner Sognemorr, produsert ved Terina AS i Sogndal, inneholdt E.Coli-bakterien som har utsatt 14 norske barn for livsfare.

Da bekreftelsen kom ba Gilde-ledelsen de E.coli-rammede om unnskyldning.

Men morrpølsa var i butikkhyllene helt fram til mandag, noe som gjør det sannsynlig at flere kan bli alvorlig syke. Ekspertene gjør det klart at vi må krysse fingrene i mange dager ennå.

- Det kan komme tilfeller med barn som har spist pølsa helt fram mot dagen den ble trukket tilbake. De vil i så fall bli syke i denne eller neste uke, sier avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet til NRK.

Han bekrefter også at kjøttdeig fra Gildes slakteri på Rudshøgda fremdeles ses på som en smittekilde.

- Vi har fortsatt en sterk indikasjon på at de seks første barna som ble syke, ble smittet gjennom kjøttdeig, sier Aavitsland til NRK.

Mattilsynet ber fremdeles om at folk heller ikke spiser Gilde Birkebeiner Fjellmorr og Gilde Haugpølse.

FRYKTER FLERE OFRE: Avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet bekrefter at flere barn vil bli syke om de spiste den infiserte morrpølsa fram til den ble trukket tilbake mandag. Foto: SCANPIX
FRYKTER FLERE OFRE: Avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet bekrefter at flere barn vil bli syke om de spiste den infiserte morrpølsa fram til den ble trukket tilbake mandag. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>SMITTEKILDEN:</B>Gilde Birkebeiner Sognemorr er nå definitivt utpekt som kilde til flere av de 14 alvorlige sykdsomstilfellene hos norske barn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media