Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere barn rammes av streik

Norsk Lærerlag tar ut ytterligere 900 førskolelærere i barnehagestreiken som i dag rammer 6.500 barn. Samtidig aksjonerer foreldrene for en løsning. Dagbladet.no følger saken i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Lærerlag varslet i formiddag at de tar ut ytterligere 900 førskolelærere i streik. 725 medlemmer av Norsk Lærerlag er allerede i streik, og konflikten rammer 6.500 barn.

Riksmeklingsmann Reidar Webster har innkalt partene til et møte fredag. I mellomtida varsler førskolelærerne om at de trapper opp streiken som har vart siden forhandlingene mellom Norsk Lærerlag og Kommunenes Sentralforbund (KS) brøt sammen 26. mai.

Mens skolelærerne sa seg fornøyd med oppgjøret med staten, var førskolelærerne mindre tilfreds med tilbudet fra KS, som er deres motpart. Barnehager i Sarpsborg, Skien, Hamar, Lillehammer og Furuset bydel i Oslo ble først lammet av streiken.

13. juni tok Norsk Lærerlag ut sine medlemmer i Haugesund, Ålesund og Ullern bydel i Oslo. Den siste opptrappingen av streiken skjedde 22. juni, da Lenvik, Troms fylkeskommune og bydelen Kjelsås/Grefsen i Oslo ble tatt ut i streik.

Dermed er barnehager i sju byer, tre bydeler i Oslo og en fylkeskommune rammet av streiken, som i tillegg til førskolelærere omfatter ansatte i skolefritidsordninger og skoleadministrasjoner.

Over hundre foreldre og barn som er rammet av førskolelærerstreiken i Oslo aksjonerte i formiddag utenfor Furuset bydelsadministrasjon.

- Vi vil ha en løsning på streiken som har vart i 11 uker. Nå er vi utslitte og har fått mer enn nok. Bydelsadministrasjonen behandler oss dårlig, og neglisjerer våre henvendelser, sier Gøril Svendsen, leder av aksjonen, til Dagbladet.no.

Dagbladet.no følger saken og aksjonene utover dagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media