REDDES UT: Flere barn var ombord i bussen som er involvert i kjedekollisjonen på E18 i Vestfold. Foto: Peder Gjersøe
REDDES UT: Flere barn var ombord i bussen som er involvert i kjedekollisjonen på E18 i Vestfold. Foto: Peder GjersøeVis mer

Flere barn reddet ut av buss etter voldsom krasj i Vestfold

Omkring ti biler i kjedekollisjon på E18 - flere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt ti biler er involvert i en stor kjedekollisjon på E18 ved Hemtunnelen i Vestfold. Ulykka skjedde rett på innsiden av tunnelen.

Vestfold-politiet opplyser i en pressemelding ved 15-tida at en buss, en eller flere lastebiler og flere personbiler var involvert. Totalt omkring ti biler, ifølge politiet - som foreløpig ikke vet det totale antallet.

- Det var mange barn i bussen, men disse er nå tatt hånd om og flyttet over til en buss fra Helseekspressen. Bussen frakter barna til kontroll ved Sykehuset i Vestfold og legevakten, opplyser inforådgiver Torgny Alstad i Vestfold-politiet.

Satt fastklemt - Redningsetatene har nylig tatt ut en fastklemt voksen person fra bussen. I tillegg er en person som satt fast i en lastebil berget ut og fraktet til Sykehus.
 
Politiet kan ikke si noe om skadeomfanget til de to personene som har sittet fastklemt.
 
- Hele tunnelen er nå gjennomsøkt, og det skal ikke være flere personer i tunnelen, opplyser Alstad.

Det må imidlertid påregnes store trafikkale problemer.

- Det vil ta flere timer før sydgående løp blir åpnet. Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår for redningssetatene, ifølge Alstad.

Ikke brann Arnt E. Folvik ved Vestfold interkommunale brannvesen opplyser at de har store mannskaper på stedet. Ifølge Kristian Wear ved 110-sentralen er det ikke tilløp til brann eller røykutvikling som opprinnelige meldinger antydet.

- Men det er stort trafikkalt kaos. Brannvesenet hadde store problemer med å komme seg til ulykkesstedet, sier Wear til Dagbladet.

FASTKLEMT: Minst én person ble fastklemt i kjøretøy i ulykken i Hemtunnellen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
FASTKLEMT: Minst én person ble fastklemt i kjøretøy i ulykken i Hemtunnellen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer

Meldingen om ulykken kom klokka 1353 i ettermiddag. Daglig leder i Risør Tur & Taxi var på ferie, og hadde ingen informasjon om ulykka i 1450-tida.

Nå er det også kommet melding om en trafikkulykke litt lenger nord på E18, der en bil kjørte i autovernet, og så ble påkjørt bakfra.

Dagbladet kommer med mer.

FLERE SKADD: Flere personer skal være skadd, deriblant barn, men skadeomfanget er foreløpig ukjent. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
FLERE SKADD: Flere personer skal være skadd, deriblant barn, men skadeomfanget er foreløpig ukjent. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer