Coronaviruset

Flere barnehagebarn smittet på Karmøy

Barnehagebarn i to barnehager på Åkra, og en elev på Stangaland ungdomsskole er bekreftet smittet av coronaviruset.

SMITTET: Karmøy kommune holdt en pressekonferanse etter at det søndag 26. april ble kjent at 23 personer i «samme miljø» har testet positivt for coronaviruset. Bilder fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag holdt Karmøy kommune pressekonferanse etter at det i dag ble kjent at 23 personer i «samme miljø» har testet positivt for coronaviruset.

Innledende smittesporing avdekket at personen tilhører et avgrenset miljø med tett intern kontakt, opplyste kommunen i en pressemelding.

Etter en smittefaglig vurdering besluttet smittevernlegen å teste hele den aktuelle gruppa for å få oversikt over smittesituasjonen.

- Testing av hele gruppa på 26 personer ble gjennomført fredag formiddag, og prøvesvarene ble kjent for smittevernet lørdag ettermiddag. Man fant da ytterligere 22 personer med positiv prøve på covid-19, skrev kommunen.

- Flere barnehagebarn

- Onsdag denne uka fikk vi et bekreftet positivt hos en voksen. De innledende undersøkelsene var en del av en gruppe som hadde stor sosial kontakt, sier kommuneoverlege Katrine Marie Haga Nesse på pressekonferansen.

Hun sier at det umiddelbart ble satt i gang smitteoppsporing, og at et begrenset antall nærkontakter utenfor miljøet er testet. De som er testet har ingen eller sparsomme symptomer og ingen er alvorlig syke, opplyser hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer