Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere behandlet etter nervegift-attentat mot russisk eksagent

21 mennesker har vært til sjekk og behandling på sykehus i forbindelse med at en russisk eksagent og datteren hans ble eksponert for nervegift i Storbritannia.

EKSSPION: Sergei Skripal, en tidligere russisk spion, ble søndag funnet bevisstløs på en benk sammen med sin datter. Det viste seg at de hadde blitt utsatt for nervegift, og deres tilstand er fortsatt kritisk. Foto: Kommersant / Reuters / NTB Scanpix
EKSSPION: Sergei Skripal, en tidligere russisk spion, ble søndag funnet bevisstløs på en benk sammen med sin datter. Det viste seg at de hadde blitt utsatt for nervegift, og deres tilstand er fortsatt kritisk. Foto: Kommersant / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tilstanden er fortsatt kritisk for Sergej Skripal og datteren Julia, som ble funnet bevisstløse på en benk i Salisbury søndag.

Tre politimenn som kom til stedet, ble også syke, og den ene av dem ligger fortsatt på sykehus.

Symptomer på forgiftning
​Ifølge fungerende politisjef i Wiltshire, Kier Pritchard, har ytterligere 16 fått behandling på sykehus etter å ha vist symptomer på forgiftning.

- Flere av dem har fått behandling, det er tatt blodprøver og de har fått støtte og råd, opplyste Pritchard under en pressekonferanse torsdag kveld.

Pritchard fortalte videre at han hadde besøkt den 38 år gamle politimannen Nick Bailey på sykehuset.

- Han behandles av spesialister. Han har det bra og sitter oppe. Han er helt klart ikke den Nick jeg kjenner, men han er i trygge hender hos legene ved Salisbury District Hospital, sa Pritchard.

Etterforskes som drapsforsøk
Onsdag slo britisk politi fast at Skripal og datteren hadde blitt eksponert for nervegass. Saken etterforskes som drapsforsøk.

Både far og datter skal ha vært bevisstløse fram til torsdag, da Storbritannias innenriksminister Amber Rudd uttalte at Skripal og «datteren snakker sammen på sykehuset». Hun poengterte at tilstanden fortsatt er kritisk.

Utenriksminister Boris Johnson har varslet et kraftfullt svar dersom en utenlandsk statsmakt kan knyttes til forgiftningen. Han mener saken ligner på forgiftningen av Aleksandr Litvinenko i 2006, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!