Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere bekymrings- meldinger til UD

Mange pårørende kommer fortsatt ikke i kontakt med sine slektninger på Filippinene.

OVERLEVENDE: Det er enda personer i Norge som ikke kommer i kontakt med familiemedlemmer og bekjente i Filippinene. Dette bildet er av overlevende som er blitt evakuert til hovedstaden Manila. Foto: REUTERS/Cheryl Ravelo/NTB Scanpix
OVERLEVENDE: Det er enda personer i Norge som ikke kommer i kontakt med familiemedlemmer og bekjente i Filippinene. Dette bildet er av overlevende som er blitt evakuert til hovedstaden Manila. Foto: REUTERS/Cheryl Ravelo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet (UD) får fortsatt inn en jevn strøm av bekymringsmeldinger fra pårørende som ikke kommer i kontakt med sine slektninger på Filippinene.

Stadig flere nordmenn har klart å ta seg ut av de berørte områdene på Filippinene og til hovedstaden Manila etter tyfonen Haiyans herjinger.

- De er sterkt preget av det de har vært gjennom, og noen ønsker å komme seg hjem til Norge så fort som mulig. De får konsulær bistand fra den norske ambassaden, som har fått ekstra personell på plass i denne krisesituasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i UD til NTB.

Ingen oversikt Departementet har ennå ikke mulighet til å tallfeste verken antall henvendelser, antall nordmenn som har tatt kontakt eller hvor mange som ennå befinner seg i de tyfonrammede områdene.

- Dette er en enorm katastrofe og det vil nok være en uoversiktlig situasjon i noe tid framover, sier Sehl.

Hun oppfordrer derfor alle nordmenn som måtte befinne seg på Filippinene om å kontakte sine familier og gi beskjed om at de er i god behold hvis de har mulighet til det.

- For å gjøre situasjonen enda verre så er det nå kraftig regn i de mest utsatte områdene, og de sanitære forholdene er veldig ille, selv om det er mye hjelp på vei inn, understreker Sehl.

(©NTB)