Flere besvimte på SAS-fly

En person som befant seg i kabinen forteller at det utbredte seg panikk og ubehag.

BESVIMTE: Tre personer besvimte nesten samtidig på et SAS-fly som tok av fra Arlanda. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BESVIMTE: Tre personer besvimte nesten samtidig på et SAS-fly som tok av fra Arlanda. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Onsdag morgen tok et SAS-fly av fra Arlanda i Stockholm, med retning mot den tyrkiske turistbyen Bodrum.

Da flyet hadde nådd noen tusen meters høyde, besvimte en kvinne i midtgangen på flyet.

Bare ett minutt seinere besvimte nestemann, og så en tredje person, skriver Aftonbladet.

En person som befant seg på flyet forteller til den svenske avisa at det utbredte seg panikk og ubehag i kabinen.

- De kabinansatte ringte etter hvert inn til cockpiten og til slutt fikk de fikset problemet. Alt var skikkelig rart, sier kilden til Aftonbladet.

En kabinansatt fortalte at de besvimte som følge av at trykket i kabinen kanskje var for lavt.

- Sikkerhet kommer først

Pressetjenesten til SAS bekrefter hendelsesforløpet overfor Aftonbladet.

- Jeg kan bekrefte at det er tre personer som fikk hjelp av personalet med oksygen i sammenheng med stigningen etter at flyet tok av. Det er vanskelig for meg å spekulere i hva som nøyaktig hendte med disse personene, sier Freja Annamatz, pressesjef i SAS i Sverige.

Ifølge Annamatz ble lufttilførselen til kabinen økt som ekstra sikkerhet, men det hadde ikke noe med kabintrykket på flyet å gjøre.

På spørsmål fra Aftonbladet om det ikke er mistenkelig at tre personer svimte av samtidig, svarer pressesjefen at det er umulig for henne å vite hva det skyldtes.

- Om det er grunner til å snu flyet, så skal dette alltid gjøres. Sikkerheten kommer først. Men i dette tilfellet så har man kunnet fortsette flyvningen uten problemer.