BILBRANN: Tre biler ble brannskadd etter en bilbrann på Galgeberg i Oslo. To av dem ble overtent. Foto: Frank H. Evensen
BILBRANN: Tre biler ble brannskadd etter en bilbrann på Galgeberg i Oslo. To av dem ble overtent. Foto: Frank H. EvensenVis mer

Flere biler i brann i Oslo

Telefonstorm til brannvesenet da folk hørte smell og så røyk på Galgeberg i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Vi har slukket noen biler i brann i Jordalsgata 2 i Oslo. Det er tre biler som har blitt brannskadd. To av dem ble overtent, sier vaktkommandør Hans Morten Hansen ved 110-sentralen ved Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

Brannvesenet fikk inn flere meldinger i 01.30-tida i natt, og da Dagbladet snakket med Hansen i 02.15-tida var brannen slukket.

- Det raste inn telefoner om at noen hadde hørt smell og sett bil i brann.

- Kan det være snakk om en eller flere bilbomber?

- Om det er en bilbombe er noe politiet må finne ut av, men jeg vil regne med at det er dekkene folk har hørt og blitt litt engstelig. Noe mer enn det vet ikke vi, sier Hansen.

Politiet har fått inn tips om at to personer skal ha løpt fra stedet, og har derfor kontrollert folk i området.

- Vi vet ikke om vi har påtruffet noen riktige personer, men har pågrepet en person, men for andre grunner, sier operasjonsleder Even Jørstad ved Oslo politidistrikt.

- Mistenker dere at brannen er påsatt?

- Vi har ingen formening om foranledningen til brannen er, men det er besynderlig at en bil begynner å brenne og at to personer er observert løpende fra stedet, sier Jørstad til Dagbladet.

Han forklarer, i likhet med vaktkommandør Hansen ved 110-sentralen, at smellene som folk har hørt, skyldes at dekkene har eksplodert.