Flere biler tatt i steinras

Minst en alvorlig skadet i storras ved Sunndal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SUNNDAL (Dagbladet.no): Minst to biler med tilsammen tre personer i ble truffet av et omlag 100 meter bredt steinras over riksvei 70 i Sunndal i Møre og Romsdal.


- Vi vet at to biler er tatt. I den ene satt et par som kom uskadet ifra det. I den andre satt en mann som nå er fraktet til sykehus med alvorlige skader, opplyser operasjonsleder Jan Erik Kjelle til Dagbladet.no.

Satt fastklemt

Mannen ble fraktet til Molde sjukehus, som ved 22.30-tiden beskrev mannens tilstand som uavklart. 42-åringen fikk skader i bryst, buk og venstre arm og bein, melder NTB

Mannen måtte ha hjelp til å komme seg ut av bilen.

- Kjøretøyet fikk store skader. Vi fikk melding om ulykken klokken 20.27, og han var frigjort fra bilen 20.44, sier Kjelle.

- Skremmende

Raset gikk like ved Oppdølsstranda nord i Sunndalsøra, og var rundt 150 meter bredt, skriver Driva.no. Mellom 30-50 steiner ligger i veien i området som er svært rasbelastet. 

STENGT: Det er nå stor fare for nye ras langs den svært rasutsatte strekningen. Politiet har sperret av en strekning på flere kilometer. Foto: Eir Husby
STENGT: Det er nå stor fare for nye ras langs den svært rasutsatte strekningen. Politiet har sperret av en strekning på flere kilometer. Foto: Eir Husby Vis mer

Det er tre tunneler på denne strekningen. Raset gikk like utenfor den midtre tunnelen i retningen mot Kristiansund.

I bilen like bak raset kom direktør i avisa Tidens Krav - og kommende statssekretær ved Statsministerens kontor, Jan-Erik Larsen. Han sier det hele var svært skremmende.

- Jeg kom like etter raset. Der var det en bil som lå i veikanten og mennesker satt fast i bilen. Store og små steiner raste hele tiden. Raset hadde tydelig gått gjennom eller tatt med seg rassikringen på strekningen, sier Jan-Erik Larsen til Dagbladet.no.

Den andre bilen som ble truffet hadde klart å kjøre gjennom raset og inn i tunnelen.

- Den bilen var også helt ødelagt og punktert på alle fire hjul. Heldigvis var personene som satt i bilen fysisk uskadd, men det må ha vært en nifs opplevelse, forteller Larsen til NTB.

Kaotisk

- Vi kan ikke utelukke at flere biler er rammet. Raset har gått over riksveien og ned i Sunndalsfjorden som ligger nedenfor. Det er fare for flere ras, sier operasjonsleder Kjelle.

Operasjonslederen sier imidlertid at de har håp om at ikke flere biler ble rammet. Men det kan ta lang tid før de får full oversikt over det kaotiske rasområdet.

Flere biler tatt i steinras

Stengt

Raset gikk like før 20.30, og akkurat nå arbeider både politi, brannvesen og ambulanse på stedet.

- Veien er stengt, og vil trolig være stengt i lang tid fremover. Vi må sikre oss mot at flere ras går, og få inn eksperter som kan analysere situasjonen, sier Kjelle til Dagbladet.no.

Oppdølstranda i Sunndal er en av de mest rasutsatte veistrekningene i landet, uttalte leder i Nasjonal rassikringsgruppe Åshild Kjeldsnes, til NRK i fjor.

Fryktet lenge

I april i år aksjonerte skoleelever fra Sunndal ungdomsskole med å dele ut informasjonsmateriell til fylkestinget i Møre og Romsdal for å få rassikret den utsatte strekningen.

Strekningen ved Oppdølstranda er så utsatt at foreldreutvalget ved Ålvundeid barneskole i vår krevde to skolebusser for å redusere konsekvensene hvis et steinras skulle treffe den ene skolebussen, melder NTB

Både elevene og samferdselsutvalget i Møre og Romsdal mener det bare er en fullgod løsning som kan løse problemet, nemlig én lang tunnel på hele strekningen der det i dag er tre tunneler.

15. april i år vedtok fylkestinget i Møre og Romsdal en samlet anbefaling om strakstiltak og at den rasutsatte Oppdølstranda skal prioriteres av politikerne.


Her finner du lokale veimeldinger!

Dagbladet.no kommer med mer.

KNUST: Dette er en av de to bilene som ble truffet av raset. En mann (42) er alvorlig skadet, mens paret i den andre bilen slapp fra det med skrekken.