SYKE: Ti passasjerer er bekreftet syke etter en flyging mellom Dubai og New York onsdag. Video: AP via NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Flere ble syke på vei til USA: Fly satt i karantene i New York

Et passasjerfly landet onsdag i New York med et titall syke passasjerer. Flere er fraktet til sykehus.

Et fly som landet på flyplassen John F. Kennedy i New York onsdag, hadde ti syke passasjerer om bord og ble satt i karantene.

De første meldingene gikk ut på at omtrent 100 passasjerer følte seg syke.

Passasjerene reiste med flyselskapet Emirates på en flyging mellom Dubai og den amerikanske byen. Flygingen tar 14 timer, og det var 521 passasjerer om bord, melder New York Times.

PASSASJERER: Det er blitt meldt om hosting og symptomer på feber. Foto: AP
PASSASJERER: Det er blitt meldt om hosting og symptomer på feber. Foto: AP Vis mer

Emirates bekrefter at ti passasjerer er syke. De skal i ettermiddag norsk tid være fraktet til Jamaica Hospital Medical Center for behandling. I mellomtida har omkring 40 av passasjerene blitt undersøkt og sluppet ut av flyplassen. Det pågår fortløpende undersøkelser av de resterende.

UT: Passasjerene blir kontrollert før de slippes ut av flyet. Flere er sendt til sykehus for behandling. Foto: Larry Coben / Reuters / NTB Scanpix
UT: Passasjerene blir kontrollert før de slippes ut av flyet. Flere er sendt til sykehus for behandling. Foto: Larry Coben / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Det er uklart hva slags sykdom det er snakk om, men ifølge Sky News er tilstanden til flere av passasjerene alvorlig. Det meldes også om hosting og symptomer på feber. New York Times skriver at det var piloten som først ble bekymret, da flere av passasjerene begynte å vise tegn på sykdom.

- Folk hostet under hele flyturen, uten å holde seg for munnen. De spyttet også, sier passasjer Erin Sykes til avisa. Hun forteller videre at det var omkring en halvtime før flyet landet at de fikk beskjeden fra kapteinen om at de ikke ville få forlate flyet.

Flyet, som kom fra Dubai, skal nå kontrolleres av Centers for Disease Control and Prevention (CDC), ifølge WNBC.

AMBULANSER: Ifølge NBC skal det være minst sju ambulanser på flyplassen. Foto: Larry Coben
AMBULANSER: Ifølge NBC skal det være minst sju ambulanser på flyplassen. Foto: Larry Coben Vis mer

- Helsepersonell om bord

I en uttalelse fra ordfører Bill de Blasio, bekreftes meldingene om syke passasjerer. Det opplyses også om at flyet er satt i karantene.

En av passasjerene, Larry Coben, har på Twitter lagt ut et bilde av oppstyret på flyplassen. Bildet viser flere ambulanser som venter på flyet og passasjerene på rullebanen.

- Helsepersonell er om bord. Vi får forhåpentligvis gå av flyet innen kort tid, for å gjennomføre helsesjekk, skriver han på Twitter.