Flere bomber på Bali

Flere turister skal være blant de drepte, i det som skal være et terroristangrep. 200 norske studenter befinner seg for tiden på Bali.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpig er det uklart eksakt hvor mange bomber som faktisk har gått av. Enkelte medier opererer med fire, men Utenriksdepartementet så langt har fått bekreftet at to bomber har eksplodert.

- En av bombene gikk av ved Café Manga og en i nærheten av Kuta Square, sier UDs pressekontakt Odd Magne Ruud til Dagbladet. Han forteller at begge disse stedene er populære områder for turister.

Ifølge CNN skal flere eksplosjoner ha gått av omtrent samtidig ved flere turistområder, og et vitne har fortalt en lokal radiostasjon at to personer er drept.

Nyhetsbyrået AP melder at minst åtte personer er drept, og at 13 personer er skadet av bombene. Opplysningene er gitt av en resepsjonist ved Graha Asih Hospital, som ligger i nærheten av Jimbaran Bay.

- Dette er opplagt terroristers verk, sier Ansyaad Mabi, en av Indonesias fremste terroristeksperte, til AP.

Bare langs Jimbaran-stranda, som er full av restauranter som frekventeres av turister, skal det ha vært tre eksplosjoner, og et vitne sier at en av dem var i nærheten av Four Seasons Hotel.

UD arbeider nå med å finne ut om nordmenn kan ha vært i området da bombene eksploderte.

- Vi har kontaktet det norske studiesenteret på Bali, som forteller at det befinner seg rundt 200 norske studenter i området. Foreløpig vet vi ikke om noen av disse er direkte innblandet, sier Ruud.

I tillegg har UD tatt kontakt med den norske ambassaden på Bali.

- Ambassaden er varslet og de har satt i gang med å skaffe oversikt over nordmenn i området. Tilfeldigvis har vi også en ansatt fra ambassaden som befinner seg i det aktuelle området i dag, forteller Ruud.

Politiet på Bali kan foreløpig ikke bekrefte at det faktisk er bomber som har forårsaket eksplosjonene.

- Det har vært eksplosjoner ved Jimbaran og Kuta-området, men vi kan foreløpig ikke gi noen detaljert informasjon om hendelsen, sier Antonius Reniban, talsmann for Bali-politiet, ifølge CNN.

I 2002 ble turistområdene på Bali utsatt for et terroristangrep som drepte 202 mennesker. En al-Quaida-relatert gruppe fikk skylden for angrepet.  

<B>SKADET:</B> Bilder fra en tv-stasjon i Bali viser skadde som blir behandlet på lokale sykehus, etter at flere bomber rammet turistøya i dag.
<B>TERRORBOMBER: I oktober 2002 ble Bali utsatt for en voldsom terroraksjon, som drepte 202 mennesker. Mesteparten av dem var turister.
<B>DREPT:</B> En av de drepte er lagt i en likpose. Flere utenlandske turister skal være omkommet etter bombeeksplosjonene.