Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere branner i nyttårsnatta

Nyttårsraketter startet branner - også i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet tror noen kan ha sendt en nyttårsrakett gjennom en brevsprekk og inn i en videoforretning i Lillesand. Bygningen er påført store skader.

- I etasjene over videoforretningen bodde det mennesker, men heldigvis var ingen hjemme, opplyser politiet på stedet til Dagbladet.no.

Brannteknikere vil undersøke nærmere før man kan trekke en endelig konklusjon om årsaken til brannen.

To låvebranner

I Sunnmøre politidistrikt var det en stund kaotisk etter flere meldinger om brann i to bolighus Sykkylven. I tillegg kom en beskjed om brann i en låve på samme sted.

- Etter nærmere sjekk viste meldingene om husbrann seg å ikke stemme. Dermed kunne vi prioritere låvebrannen, forteller Leif Arne Valderhaug ved Ålesund politistasjon.

Lenge var det fare for at brannen skulle spre seg til nærliggende bolighus og en annen låve, som huset mange dyr. Men til slutt fikk brannvesenet slukket både denne brannen og en seinere låvebrann i Valldal.

- Ingen av stedene kom det mennesker eller dyr til skade. Brannårsakene er usikre, men det er mye sannsynlig at det har vært raketter inne i bildet, sier operasjonsleder Valderhaug. 

NYTTÅRSBRANN: En rakett har trolig forårsaket brannen i videoforretningen i Lillesand. Foto: TORBJØRN GRØNNING
NYTTÅRSBRANN: En rakett har trolig forårsaket brannen i videoforretningen i Lillesand. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Seks personer husløse

I Oslo ble en tomannsbolig totalskadd i en brann som brøt ut en halvtime etter nyttårsskiftet. Alle de seks personene i huset var våkne og kom seg i sikkerhet i tide.

- Vi vet ikke om brannen startet som en følge av fyrverkeri, men det er ikke umulig, sier vaktsjef Stig Øvrebø i Kriminalvakta i Oslo.

Også andre steder i landet har det vært branner i natt, uten at det er meldt om skadde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media