Flere branner julenatta

En familie i Buvika mistet alt de eide da huset deres brant ned. Sentrum skole i Horten var trolig påsatt da det begynte å brenne i 03-tida. Vollene barnehage på Årdalstangen (bildet) brant til grunnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmannen i Årdal fikk brannmeldinga klokka 23.36 i går kveld. Da sto Vollene barnehage i lys lue.

- En stund fryktet vi at brannen skulle spre seg, men siden barnehagen ligger på en bakketopp, skal det litt til før flammene sprer seg nedover, sier lensmannsbetjent Magne Knudsen til Dagbladet.no.

I morgentimene fortsetter etterslokkinga. Det var ingen til stede i barnehagen da det begynte å brenne, og ingen kom til skade under slokkingsarbeidet.

- Etterforskningen har ikke startet, så vi vet ingenting om brannårsaken, sier Knudsen.

Mistet alt i brannen

En familie i Buvika i Sør-Trøndelag har mistet alt de eide. Det begynte å brenne i huset deres i 22-tida julaften.

Brannvesenet var raskt på plass, men brannen spredte seg for hurtig. Innen kort tid var det eldre trehuset overtent. Familien var i juleselskap i Trondheim da brannen startet, skriver Adressa.no. Heller ikke leieboeren var hjemme.

Huset ligger like ved E39 vest for Trondheim, og veien var stengt under slokkingsarbeidet, men trafikken ble dirigert forbi brannstedet på en gang- og sykkelvei.

Heller ikke her vet politiet hva som forårsaket brannen.

Tente på skole

I Horten tyder alt på at brannpåsettere var på ferde i natt. Sentrum skole fikk brannskader i inngangspartiet og i første etasje under brannen som startet i 03-tida.

- Brannen startet i noen søppelcontainere ved inngangen. Vitner prøvde å trekke containerne unna, men det ble for varmt og brannen spredte seg raskt bortover inngangspartiet, opplyser lensmannsførstebetjent Ole K. Skogen ved Horten politistasjon til NTB.

Brannfolkene var raskt på stedet og fikk slokket brannen. De klarte ikke å forhindre omfattende brannskader på inngangspartiet som er av tre. Alle etasjene i det fire etasjers store murbygget fikk røykskader.

Det har vært flere branntilløp i containere i Horten den siste tiden og politiet ser hendelsene i sammenheng.

- Vi er interessert i tips, og ber folk som har sett noe mistenkelig om å gi beskjed, sier Skogen.

BRANT TIL GRUNNEN: Vollene barnehage var ikke å redde, men brannfolkene klarte å hindre at brannen spredte seg til nabobygningene.