Flere branner, mye slåssing, men ingen alvorlige nyttårshendelser

To hus brant ned og jente ble skadd av et veltet rakettbatteri.

FARGESPRAKENDE NYTT ÅR: Det kommunale fyrverkeriet sendes opp fra en lekter ute i Oslofjorden ved Aker Brygge og rådhusplassen nyttårsaften 2011. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix
FARGESPRAKENDE NYTT ÅR: Det kommunale fyrverkeriet sendes opp fra en lekter ute i Oslofjorden ved Aker Brygge og rådhusplassen nyttårsaften 2011. Foto: Aleksander Andersen/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To hus brente ned og en jente ble skadd av et veltet rakettbatteri. Tross en del hektiske perioder med slåssing og fyrverkerimisbruk melder ingen politidistrikter om alvorlige hendelser fra nyttårsnatta.

En del slåssing De fleste distriktene meldte om en fredfull feiring i timene rundt midnatt, men enkelte steder fikk nyttårsfesten en brå slutt, og utover natta hadde enkelte patruljer sitt svare strev med å bremse festligheter. Mange våkner også opp til den første dagen i 2011 med nattas slåsskamp verkende i kroppen.

Husløse etter brann I Foldrøyhamn i Bømlo kommune i Hordaland er en familie på to voksne og åtte barn husløse etter det som trolig er en brann startet av fyrverkeri ved 23-tiden. Ingen ble skadd i hendelsen.

- Det var totalt 20 personer på nyttårsfest i huset. Det var naboer som meldte fra om brannen, og beboerne har forklart at det må ha vært fyrverkeri som har ligget og ulmet under huset og startet brannen. Det var overtent allerede da brannvesenet fikk melding, så det var ikke mulig å redde, sier operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Enebolig brant ned I Kantornes i Balsfjord brant en enebolig ned til grunnen lørdag morgen.

- Vi lokaliserte beboeren i huset. Han befant seg heldigvis et helt annet sted, sier operasjonsleder Trond Amundsen i Troms politidistrikt.

Skadd av fyrverkeri På Lunner i Oppland ble en 18 år gammel jente fraktet til Gjøvik sykehus med fyrverkeriskader.

- Hun har fått brannskadet i nakken, men det er ikke alvorlig. En gutt fikk også lettere skader i denne hendelsen. Det var et rakettbatteri som veltet, sier operasjonsleder Petter Lid i Vestoppland politidistrikt.

I Sandefjord måtte en person til sjekk på legevakta etter å ha fått fyrverkeri i ansiktet. Skadene var ikke alvorlige.

Knuste ruter I Kristiansand er politiet på utkikk etter én eller flere gjerningspersoner som antas å ha avfyrt fyrverkeri mot en rekke bygninger i sentrum, deriblant noen eldre trehus.

- Det er knust en del ruter, men ingen personer ble skadd, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt.

Beboere sier til Fædrelandsvennen at de ble livredde av hendelsen. Flere politidistrikter har også hatt episoder av branntilløp som følge av uvettig bruk av fyrverkeri.

Rolig på byen I Midt- og Sør-Norge fører uvær til flere stengte fjelloverganger, deriblant E6 over Dovre. Men ellers kunne operasjonsleder Jørgen Berg i Gudbrandsdal politidistrikt ved 2-tiden konstatere en foreløpig dørgende rolig feiring.

- Vi har bare én person i fyllearresten i hele Gudbrandsdalen. Det er ekstremt rolig, sier han.

Enkelte politidistrikter melder om noe mer fyll og bråk enn en vanlig helgedag, men ingen er alvorlig skadd i noen hendelser.

I hovedstaden og de andre store byene melder politiet også om en feiring uten alvorlige hendelser. Men det til tider vært hektisk en rekke ordensforstyrrelser og slåsskamper av mindre alvorlige art på utesteder og privatboliger rundt om i landet.

Brannevakuering I Harstad ble om lag 20 personer evakuert da det oppsto røykutvikling i Salto bysenter. Bygget huser en rekke butikker i tillegg til boligfløyer.

Brannvesenet fant etter hvert ut at røyken kom fra en PC som hadde antent bordet den sto på. Brannen spredte seg ikke videre, og etter et par timer kunne beboerne flytte tilbake.

To båter totalskadd På Smøla på Nordmøre ble to båter totalskadd mens de lå til havn. Skadene beløper seg opp mot 2 millioner kroner, og politiet vil etterforske saken, ifølge NRK.

I Rosendal i Bergen starter politiet etterforskning etter at en bolig ble påført omfattende skader i en brann. Beboerne var ikke hjemme, ifølge NRK.

(NTB)