Flere branner slukket i Hellas

Antall regioner hvor det brenner er redusert fra 36 til 25.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Greske brannfolk greide natt til onsdag å slukke flere branner som har herjet halvøya Peloponnes.

Antall regioner hvor det brenner, er dermed redusert fra 36 til 25, opplyste brannvesenet onsdag morgen.

Optimismen er nå stor, og det er håp om at alle brannene vil være under kontroll innen onsdag kveld. Årsaken er at vinden har stilnet.

Siden fredag har 64 mennesker omkommet i brannene. Over 3.000 mennesker har mistet hjemmene sine, og 1.840 kvadratkilometer land er blitt svidd av. Flammene har dessuten ødelagt 4,5 millioner oliventrær og 60.000 sauer og geiter er døde.

Greske myndigheter anslår at skadeomfanget etter brannene kan komme opp i nær 40 milliarder kroner, ifølge en gresk avis.

- Eksperter i finansdepartementet regner med at det er gjort skade for 3 til 5 milliarder euro, skriver finansavisen Imerisia.

Det er ennå ikke publisert noen offisielle tall fra departementet.

Samtidig som brannene avtar, vokser raseriet i den greske befolkningen. Onsdag ettermiddag er det planlagt en større demonstrasjon i Aten i protest mot hvordan myndighetene har håndtert katastrofen.

STORE SKADER: Brannene i Hellas har gjort skade for opptil fem milliarder euro - nær 40 milliarder kroner, ifølge en gresk avis som siterer kilder i det greske finansdepartementet. Bildet viser en brann like ved en liten kirke i landsbyen Thisoa sentralt på Peloponnes. Foto: REUTERS/Yiorgos Karahalis/SCANPIX
STORE SKADER: Brannene i Hellas har gjort skade for opptil fem milliarder euro - nær 40 milliarder kroner, ifølge en gresk avis som siterer kilder i det greske finansdepartementet. Bildet viser en brann like ved en liten kirke i landsbyen Thisoa sentralt på Peloponnes. Foto: REUTERS/Yiorgos Karahalis/SCANPIX Vis mer

(©NTB)