Flere bryter besøksforbud

Bergen (NTB): Antall anmeldelser for brudd på besøksforbud har økt kraftig de siste årene, fra 876 i 2006 til 1.249 i fjor.

- BRØT BESØKSFORBUD: Mannen som er siktet for drapet på Kay Ivar Sommerschild (25) natt til mandag brøt besøksforbud mot ekskjæresten. Her i fengslingsmøte med forsvarer Turid Mæland. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Scanpix
- BRØT BESØKSFORBUD: Mannen som er siktet for drapet på Kay Ivar Sommerschild (25) natt til mandag brøt besøksforbud mot ekskjæresten. Her i fengslingsmøte med forsvarer Turid Mæland. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Antall anmeldelser for brudd på besøksforbud har økt kraftig de siste årene, fra 876 i 2006 til 1.249 i fjor.

Økningen skjer over hele landet. I Hordaland politidistrikt er det så langt i år anmeldt 85 brudd på besøksforbud, noe som er flere enn i hele fjor.

Natt til mandag skjedde det igjen, og denne gangen endte det med drap. En 48 år gammel mann som tirsdag ble varetektsfengslet i fire uker, hevder ifølge sin advokat at skuddet som drepte 25 år gamle Kay Ivar Sommerschild, ble avfyrt ved et uhell.

48-åringen hadde forbud mot å oppsøke eks-samboeren, men gjorde det likevel. Sommerschild ble drept da han og kjæresten rykket ut for å hjelpe kjærestens mor.

Advokat Hilde Cecilie Meyer har mange oppdrag som bistandsadvokat for voldsofre. Hun mener politiet må reagere raskt når de får melding om brudd på besøksforbud.

- Hvis dette ikke umiddelbart blir slått ned på, ser vi at gjerningsmennene tar seg større og større friheter, sier Meyer.

Kripos har ikke klart å finne tall på hvor mange drapsmenn som hadde besøksforbud, men mellom 20 og 30 prosent av alle drapsofre i Norge er kvinner som blir drept av partneren eller en eks-partner.

(NTB)