- Flere burde trykket Muhammed-tegningene

Ifølge Per Edgar Kokkvold.

- HAR GITT ETTER FOR TERROR: Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener flere medier burde ha trykket Myhammed-tegningene.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- HAR GITT ETTER FOR TERROR: Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener flere medier burde ha trykket Myhammed-tegningene. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener at mediene har gitt etter for terror ved å ikke trykke Muhammed-tegningene.

Kokkvold gjestet Lørdagsrevyen i NRK for å kommentere episoden i Danmark fredag, der den danske karikaturtegneren ansvarlig for Muhammed-tegningene, Kurt Westergaard, ble angrepet i sitt eget hjem.

Kokkvold mener at pressen rett og slett har blitt truet til taushet og sier at flere aviser burde ha trykket tegningene.

- Når norske og andre medier fortsatt ikke våger å trykke disse harmløse tegningene, er det ikke fordi vi har bøyd oss i respekt for muslimenes tro, men fordi vi har bøyd oss i frykt for islamistenes terror, hvilket vi aldri må finne på å gjøre, sa Kokkvold.

Han understreket at det ikke er de vanlige muslimene som reagerer så sterkt på tegningene, men islamister.

NTB