FJERNES: På grunn av den store skogbrannfaren har flere butikker fjernet fra hyllene. En rekke butikker har også advart kunder om totalforbudet mot åpen ild i nærheten av skog og mark, som nå er gjeldende en rekke steder. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FJERNES: På grunn av den store skogbrannfaren har flere butikker fjernet fra hyllene. En rekke butikker har også advart kunder om totalforbudet mot åpen ild i nærheten av skog og mark, som nå er gjeldende en rekke steder. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Flere butikker fjerner engangsgriller fra hyllene

Flere dagligvarebutikker fjerner nå engangsgriller fra hyllene på oppfordring fra Norsk brannvernforening. Bakgrunnen er faren for skogbranner.

- Det er åpenbart at engangsgrillene utgjør en stor fare. Vi ønsker å bidra til å minske risikoen for skogbrann og gjøre det vi kan gjøre, sier informasjonsansvarlig Anette Grønby Rein i Kjøpmannshuset Norge til P4.

Kjøpmannshuset er et datterselskap til Norgesgruppen og drifter kjedene Joker, Spar og Nærbutikken, med nesten 900 butikker i Norge. De ber nå alle sine butikker fra Trøndelag og sørover om å fjerne engangsgrillene fra hyllene.

Norsk brannvernforening sa onsdag til P4 norske butikker bør slutte å selge engangsgriller. Det varme været de siste ukene har ført til ekstrem skogbrannfare over hele Sør-Norge og flere fylker og kommuner har innført totalforbud mot åpen ild i naturen.

Rolf Søtorp, administrerende direktør i Norsk brannvernforening ber folk legge fra seg tanken om å ta med seg engangsgrillen ut.

- Nå er tiden kommet for kald mat i skog og mark.

Verken Coop, Rema 1000, Meny eller Kiwi vil foreløpig stoppe salget. De opplyste til P4 Nyhetene onsdag at de har hengt opp plakater i butikkene der de informerer om den store brannfaren.