Flere bytter bank når renta settes opp

De bankene som ikke satte opp lånerenta i mars, opplever kraftig kundevekst.

FØLGER PENGA: Norske bankkunder blir stadig mer utro.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FØLGER PENGA: Norske bankkunder blir stadig mer utro. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at det ble kjent at regjeringen ønsket å stramme inn egenkapitalkravene til bankene, reagerte en rekke større banker med å sette opp lånerenta i mars. Nå viser det seg at de få mindre bankene som ikke satte opp renta, får flest nye kunder, skriver Aftenposten.

- Flesteparten av de nye kundene kommer fra andre banker, og da i første rekke de store bankene, sier informasjonssjef Christian Halvorsen i Gjensidige Bank til avisen.

Tallene fra april og mai er ikke klare, men ved utgangen av mars var utlånsveksten på 21 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Skandiabankens leder Magnar Øyhovden forteller at utlånene i mars, april og mai har økt med hele 76 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Vi har måttet ansette nye folk og bygge om lokalene våre, sier han.

Også Sparebanken Øst melder om stor pågang, men ønsker ikke å gi ut spesifikke tall.

DNB, som var den første storbanken som satte opp renta, hevder at de ikke har opplevd noen kundeflukt, mens Nordea melder om en økning i antall lån.

Selskapet Cicero Consulting venter en kraftig økning i nordmenn som bytter bank. I 2012 foretok 182.000 nordmenn et bankbytte, og basert på økningen hittil i år anslår selskapet at dette antallet vil fordoble seg.

- Det er nok en del banker som er litt urolige nå, sier Cicero-direktør Iren Tranvåg til Aftenposten. (NTB)