Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flere cruiseturister vil hoppe av

Mannskaper om bord på cruisebåten «Dalmacija» tror flere passasjerer fra Kasakhstan vil søke opphold i Norge når båten kommer til Bergen i dag. Kaptein Igor Perisic sier at han ingenting kan gjøre med dem som hopper av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 07 i går morges kom båten til Hellesylt i Møre og Romsdal. De fleste passasjerene ble med småbåtene til land for å få oppleve de mektige fjellpartiene på veien gjennom vakre Stryn til Geiranger. Da båten forlot Geiranger klokka 19.00 i går kveld, var ingen savnet.

Direktør Igor Budisavljevic fra Uljanik Shipmanagement kom fra Kroatia i går for å svare på vegne av det kroatiske rederiet Intercruise.

Etter å ha samtalt med kaptein Igor Perisic en halvtimes tid om bord på båten, fortalte direktøren at alle som har hoppet av i Stavanger, Ålesund og Hammerfest hadde lovlig adgang til Norge.

- Aldri før

- Vi er opptatt av å følge de lovene og reglene som gjelder i de landene vi besøker. Først i år har vi tatt med passasjerer fra Øst-Europa. Vi har aldri tidligere opplevd at de har valgt å hoppe av for å søke permanent opphold i land vi besøker, sier han til Dagbladet.

I alt er det 21 passasjerer fra Kasakhstan og Kirgisistan som har hoppet av. Enda én passasjer var savnet forleden dag, men han dukket opp igjen i Ålesund.

- For meg er alle passasjerer like gode. De har alle rett til å gå i land, og om de ønsker å bli igjen når vi går, så kan jeg ingenting gjøre med det, sier den blide kapteinen Igor Perisic, og slår ut med armene.

Mannskaper på båten sa til Dagbladet i går at de trodde flere av de gjenværende 15 passasjerene fra Kasakhstan vil bli igjen i Bergen.

Beslaglagte pass

Den russiske guiden Tatjana Sajvchenko sier at alle passasjerene har måttet levere passene om bord på «Dalmacija» i håp om at ikke flere skal bli igjen i Norge. De får bare med seg 1500 amerikanske dollar når de går i land. Resten må ligge igjen i pengeskapene om bord.

Katrin Doukhina og hennes mor Irin Doukhina fra Moskva sier at de ikke forstår hvorfor så mange som 21 medpassasjerer har hoppet av i Norge.

- Alle burde være patriotiske mot sitt eget land. Russland er vakkert. Selv om vi har hatt noen problemer hjemme, ville jeg aldri gjøre noe slikt som disse fra Kasakhstan og Kirgisistan har gjort, sier Katrin Doukhina.

FINT LAND: Kaptein Igor Perisic skryter av hvor vakkert det er i Norge. Han har tatt vare på alle passasjerenes pass, men utelukker ikke at flere kan hoppe av i Bergen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media