Flere døde av drukning enn i trafikken så langt i år

Så langt i år har 26 personer omkommet som følge av drukning her til lands, mens 24 har omkommet i trafikken.

PÅBUDT: Redningsvest er påbudt i småbåter, og antall drukningsulykker fra båt synker kraftig. Redningsselskapet påpeker at sikkerhet også er viktig for folk som oppholder seg på brygger og andre steder ved sjøen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PÅBUDT: Redningsvest er påbudt i småbåter, og antall drukningsulykker fra båt synker kraftig. Redningsselskapet påpeker at sikkerhet også er viktig for folk som oppholder seg på brygger og andre steder ved sjøen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Redningsselskapets statistikk for årets første fire måneder viser at fem flere personer druknet i løpet av denne perioden enn i fjor.

Selv om tallet er høyere enn i fjor, opplever Redningsselskapet at antallet drukningsulykker fra båter synker kraftig. Så langt i 2018 var kun fem av totalt 26 drukningsulykker knyttet til fritids- og yrkesbåter.

- Redningsselskapets visjon er at ingen skal drukne. Derfor må vi nå snu blikket litt innover mot land og også snakke sikkerhet med dem som oppholder seg på brygger, svaberg og langs strandlinjen, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet.

Det er først og fremst menn som omkommer i drukning. Kun to av de totalt 26 registrerte i Redningsselskapets drukningsstatistikk for 2018 er kvinner. Resten er godt voksne menn.

Hordaland ligger øverst på statistikken etter årets fire første måneder, med fire druknede. Deretter følger Nordland, Sogn og Fjordane og Trøndelag, der tre personer har druknet så langt i 2018.

I løpet av hele fjoråret omkom 94 personer i drukning, mens 107 mistet livet i trafikken, ifølge tall fra henholdsvis Redningsselskapet og Statens vegvesen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer