Flere døde av skrekkviruset som ikke kan behandles. Nå slår indiske myndigheter alarm

Verdens helseorganisasjon advarer mot viruset som det ikke finnes noe vaksine mot. Nå har indiske myndigheter slått alarm etter minst ni dødsfall.

UTBRUDD: Indiske helsemyndigheter har slått alarm etter et bekreftet dødelig utbrudd av det fryktede nipahviruset. Foto: Science Photo Library / NTB Scanpix
UTBRUDD: Indiske helsemyndigheter har slått alarm etter et bekreftet dødelig utbrudd av det fryktede nipahviruset. Foto: Science Photo Library / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ni personer har så langt mistet livet i India, i det landets helsemyndigheter frykter er et utbrudd av det fryktede nipahviruset. I tillegg er minst 25 andre innlagt på sykehus med symptomer på det samme i Kozhikode.

Helsedepartementet i Kerala har slått full alarm etter det som kan være starten på et utbrudd av det dødelige viruset. Myndighetene har påvist viruset hos tre av de omkomne. I tillegg fryktes det at ytterligere seks personer har mistet livet som følge av et nipahutbrudd.

Den indiske regjeringen har også opprettet en egen arbeidsgruppe bestående av eksperter som skal overvåke utviklingen, samt begrense spredningen av det potensielt hurtigspredende viruset, skriver Times of India.

Det finnes ingen kjent vaksine for viruset, og opp mot 70 prosent av alle smittede dør av viruset. De som overlever risikerer å måtte leve med alvorlige nevrologiske skader, som følge av sykdommen.

Flere bekreftede tilfeller

Helsedirektør i Kerala, Rajeev Sadanandan, sier til BBC at en sykepleier som har behandlet pasientene som har blitt smittet de siste ukene også har mistet livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer