- Flere døde i bileksplosjon i Sverige

Ett barn i førskolealder livstruende skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere personer døde og et barn i førskolealder ble livstruende skadd da en bil eksploderte i Göteborg fredag. Politiet vet ikke hvorfor bilen eksploderte. Ifølge Expressen har tre av de fire eller fem personene som var om bord i bilen, mistet livet.

- Det var en svenskregistrert personbil. Vi vet ikke hvem som satt i bilen da ulykken inntraff, sier pressetalsmann Ulla Brehm i svensk politi til NTB.

Eksploderte Räddningstjänsten bekrefter at bilen eksploderte, slik en rekke øyenvitner har forklart. Ifølge Östra sjukhuset var et barn i førskolealder blant de skadde. Barnet er livstruende skadd, melder nyhetsbyrået TT.

- Så langt vi vet, var alle de skadde om bord i bilen. Vi må vite mer før vi kan si noe om hvorfor bilen eksploderte, sier Brehm til NTB.

Nødetatene fikk melding om eksplosjonen klokken 17.18. Politiet opplyser at fire eller fem personer befant seg i bilen da ulykken skjedde

- Taket, eller hva det nå var, en plate, fløy sikkert ti meter opp i været. Det var en kraftig smell. Det fløy bildeler over alt, sier Janne Wolltin, som kjørte forbi da bilen eksploderte, til Aftonbladet.

Ved brannstasjon Flere øyenvitner kom løpende til med brannslukningsapparater fra sine biler, etter å ha sett og hørt eksplosjonen. Like etterpå ankom redningsmannskapene.

- Brannstasjonen ligger like ved, så de hørte nok smellen. De ba folk trekke seg unna, forteller Wolltin.

— Det så fælt ut. Bilen er helt ødelagt, og det gikk nesten ikke an å se hva slags bil det var. Det ligger masse bildeler rundt om på stedet, sier lastebilsjåføren Fatos Begu, som skulle levere varer til Volvo-fabrikken i nærheten, til Expressen.

(NTB)