KOLLAPSET: Se bildene fra den ekstra nyhetssendingen da en bro i Florida kollapset. Video: CNN Vis mer

Flere døde i brukollaps i Florida

Et ukjent antall mennesker og biler er fanget under brurestene.

Minst én person omkom og minst seks personer ble skadd da en gangbru som er under oppføring kollapset over en motorvei i Miami i Florida.

Det sier ordføreren i fylket Mami-Dade, Carlos Gimenez, i et telefonintervju med CBS.

Han sier videre at minst åtte biler ble fanget under de kollapsede brurestene, og at en av personene som ble fraktet til sykehus hadde hjerteinfarkt.

Lokalavisen Miami Herald skriver at et «ukjent antall mennesker og biler» er fanget under brurestene.

Talsperson for Florida Highway Patrol har sagt til CNN at «fem til seks kjøretøy» har blitt knust under brua, og at det er snakk om «flere dødsfall».

Dødstallet er ventet å stige.

- På nåværende tidspunkt kan vi ikke engang slå fast hvor mange biler som er under der. Vi kommer ikke til å ha dødstall på en stund. Det er ille, veldig ille, sier en tjenesteperson til CBS.

TV-bildene fra stedet viser at restene av brua ligger på tvers av motorveien, og at flere biler er most under de tunge brurestene.

Nødetatene har ankommet stedet og at de jobber med å kjøre de skadde til sykehus.

Brua som har rast sammen var i ferd med å bli ferdigstilt og skulle gi studentene en tryggere vei fra Florida International University, og til tettstedet Sweetwater, der det bor rundt 4000 studenter.

Seksjonen som nå er rast sammen ble innviet med pomp og prakt sist lørdag.

Ifølge NBC Miami skulle gangbrua etter planen åpnes for for offentligheten i starten av 2019.

«Vi er sjokkerte og triste over de tragiske hendelsene som utspiller seg på FIU-Sweetwater-gangbrua. På dette tidspunktet er vi fremdeles involvert i redningsforsøkene og samler informasjon», skriver Florida Inernational University på Twitter.

Det hvite hus-talskvinne Sarah Huckabee Sanders sier president Donald Trump følger situasjonen nøye, og at han vil bistå med all form for støtte som måtte trenges.

(Dagbladet/NTB)