Flere døde og over hundre skadd i togulykke i Moskva

Sporet av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv personer er så langt bekreftet omkommet, og over 100 ble såret da et tog på undergrunnsbanen i Moskva sporet av tirsdag morgen, får nyhetsbyrået AFP opplyst av offisielle kilder.

Sjef for Moskvas helsedepartement Georgij Golukhov sa tidligere til nyhetsbyrået Interfax at mer enn 55 mennesker har blitt innlagt på sykehus, og at ytterligere 12— 15 personer hadde fått medisinsk hjelp.

Golukhov sier til nyhetsbyrået RIA Novosti at rundt 60 ambulanser var stasjonert på stedet, og at en alvorlig skadd passasjer ble sendt til sykehus med helikopter.

Bremset plutselig TV-bilder viste redningsarbeidere som bar skadde på bårer, mens ambulansepersonell behandlet noen på nærliggende gressområder. Rundt 200 personer skal ha blitt evakuert fra ulykkesstedet, opplyser nødhjelpspersonell til TV-stasjonen Rossija-24.

Ulykken skjedde da toget plutselig bremset i en tunnel i morgenrushet. En talsmann for nødhjelpsmyndighetene sier i en uttalelse på russisk TV at toget bremset etter falsk alarm.

Redningsarbeidere forsøkte tirsdag morgen å få innesperrede passasjerer ut av en av vognene i tunnelen.

Travel Ulykken er en av de mest alvorlige på undergrunnsbanen i byen på flere år. Undergrunnsbanen i Moskva er en av verdens travleste pendlersystemer.

Rundt ni millioner passasjerer reiser hver dag med metroen gjennom Russlands hovedstad, som med sine rundt 12 millioner innbyggere er Europas største by.

(NTB)

SKADD: Flere titalls skal være skadd og minst fem er døde etter avsporingen. AFP PHOTO / DMITRY SEREBRYAKOV
SKADD: Flere titalls skal være skadd og minst fem er døde etter avsporingen. AFP PHOTO / DMITRY SEREBRYAKOV Vis mer