SOS Rasisme:

Flere dømt til fengsel i SOS Rasisme-saken

Dommen har falt i straffsaken mot ledelsen og ansatte i SOS Rasisme. Alle ble dømt for ett eller flere av forholdene i tiltalene mot dem.

DOM FALT: Rettssaken mot tidligere ansatte og ledere i Sos Rasisme gikk i Haugesund, i Haugaland tingrett, i vår. Her er tidligere ansatt og tillitsvalgt Jan Erik Skretteberg (t.v.) og tidligere daglig leder Kjell Gunnar Larsen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DOM FALT: Rettssaken mot tidligere ansatte og ledere i Sos Rasisme gikk i Haugesund, i Haugaland tingrett, i vår. Her er tidligere ansatt og tillitsvalgt Jan Erik Skretteberg (t.v.) og tidligere daglig leder Kjell Gunnar Larsen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag falt dommen mot åtte tidligere ledere og ansatte i SOS Rasisme, tiltalt for medlemsjuks og bedragerier av flere støttegivere over en årrekke på 2000-tallet.

Politiet åpnet etterforskning mot personer i ledelsen for organisasjonen allerede i 2011. Etter hvert ble ti tidligere ledere og ansatte tiltalt.

To personer ble dømt til bøter i januar i år.

Ytterliggere åtte personer ble deretter tiltalt i en rettssak som gikk over flere måneder i vår.

Med unntak av én sa alle seg ikke skyldig i henhold til tiltalene om bedragerier av støttesystemer til frivillige organisasjoner og kursvirksomhet for millioner av kroner.

  • Les alt om SOS Rasisme her.

Da rettssaken gikk mot slutten i mai, la påtalemyndigheten ned påstand om ubetinget fengsel for sju av de åtte tiltalte.

Dommene

Dommen fra Haugaland tingrett er på 340 sider. Alle de åtte er dømt, flere til ubetinget fengsel:

Kjell Gunnar Larsen (60) dømmes til fengsel i to år, hvorav ett år og seks måneder gjøres betinget, med en prøvetid på to år. Til fratrekk kommer 58 dagers varetekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.