SOS Rasisme:

Flere dømt til fengsel i SOS Rasisme-saken

Dommen har falt i straffsaken mot ledelsen og ansatte i SOS Rasisme. Alle ble dømt for ett eller flere av forholdene i tiltalene mot dem.

DOM FALT: Rettssaken mot tidligere ansatte og ledere i Sos Rasisme gikk i Haugesund, i Haugaland tingrett, i vår. Her er tidligere ansatt og tillitsvalgt Jan Erik Skretteberg (t.v.) og tidligere daglig leder Kjell Gunnar Larsen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DOM FALT: Rettssaken mot tidligere ansatte og ledere i Sos Rasisme gikk i Haugesund, i Haugaland tingrett, i vår. Her er tidligere ansatt og tillitsvalgt Jan Erik Skretteberg (t.v.) og tidligere daglig leder Kjell Gunnar Larsen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag falt dommen mot åtte tidligere ledere og ansatte i SOS Rasisme, tiltalt for medlemsjuks og bedragerier av flere støttegivere over en årrekke på 2000-tallet.

Politiet åpnet etterforskning mot personer i ledelsen for organisasjonen allerede i 2011. Etter hvert ble ti tidligere ledere og ansatte tiltalt.

To personer ble dømt til bøter i januar i år.

Ytterliggere åtte personer ble deretter tiltalt i en rettssak som gikk over flere måneder i vår.

Med unntak av én sa alle seg ikke skyldig i henhold til tiltalene om bedragerier av støttesystemer til frivillige organisasjoner og kursvirksomhet for millioner av kroner.

  • Les alt om SOS Rasisme her.

Da rettssaken gikk mot slutten i mai, la påtalemyndigheten ned påstand om ubetinget fengsel for sju av de åtte tiltalte.

Dommene

Dommen fra Haugaland tingrett er på 340 sider. Alle de åtte er dømt, flere til ubetinget fengsel:

Kjell Gunnar Larsen (60) dømmes til fengsel i to år, hvorav ett år og seks måneder gjøres betinget, med en prøvetid på to år. Til fratrekk kommer 58 dagers varetekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer