BODØ I DAG: En 43 år gammel mann som hevder han hørte stemmer i hodet har ionnrømmet at han drepte tobarnsmoren Ann-Mari Solås (32). Foto: morgen. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde/Scanpix
BODØ I DAG: En 43 år gammel mann som hevder han hørte stemmer i hodet har ionnrømmet at han drepte tobarnsmoren Ann-Mari Solås (32). Foto: morgen. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde/ScanpixVis mer

Flere drap begått av psykisk syke

De siste årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste årene har det blitt begått flere drap og overfall på tilfeldige ofre der gjerningspersonen har vært psykisk syk:

• En mann er siktet for drapsforsøk etter at fem tilfeldige personer ble angrepet med kniv i Brugata i Oslo sentrum i slutten av oktober i år. Den siktede hadde hatt kontakt med psykiatrien tidligere. Ingen av ofrene ble livstruende skadd, men en ble stukket i halsen.

• En mann fra Algerie ble dømt til 15 års fengsel for flykapring og drapsforsøk om bord i et Kato Air fly i september 2004. Flyet var bare sekunder fra å gå i bakken under innflyging til Bodø. Hålogaland lagmannsrett mente at mannen verken var psykotisk eller bevisstløs i gjerningsøyeblikket.

• En norsk-somalisk mann ble dømt til tvunget psykisk helsevern for å ha knivstukket og drept en 23-åring på trikken i Oslo i august 2004. Tre andre personer ble livstruende skadd.

• En russisk mann som var blitt dømt til psykiatrisk behandling i Sverige, ble ved en feil skrevet ut og rømte til Oslo. I desember 2003 stakk han uten forvarsel ned en iransk tobarnsfar i Skippergata i Oslo.

• En etiopisk mann ble dømt til overføring til psykisk helsevern for å ha drept bussjåføren på Valdresekspressen og en asylsøker fra Kongo på et asylmottak ved Fagernes i februar 2003.


NTB