Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere drapssiktede i avhør

Politiet prøver nå å presse informasjon ut av flere av de seks unge mennene som er siktet for å ha drept en mann på Grünerløkka i natt. Fyllefesten endte med at noen skjøt en 25-åring i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet skjedde like før klokka 04, og da politiet kom til stedet ville ingen av festdeltakerne si hva som hadde skjedd. På åstedet fant politiet mannen som var blitt skutt i hodet, og som døde av skadene i ambulansen på vei til sykehuset. Alle de seks mennene som er i starten av 20-åra, ble tatt med av politiet og siktet for drapet.

- Noen er allerede i avhør, og de andre venter på sine advokater, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Politiet vet lite

Mennene holdt helt kjeft om hvem som hadde skutt og årsaken til drapet. Politiet håper at de klarer å få mer informasjon i avhørene utover dagen. Foreløpig vet de svært lite.

- Vi må få mer informasjon av de siktede. Det kan ha vært flere til stede i leiligheten, og vi vet ikke om det var noen av de siktede som avfyrte skuddet, sier Abrahamsen til Dagbladet.no.

Han opplyser at flere av de pågrepne var tydelig alkoholpåvirket, og de har tatt blodprøver for å avsløre eventuelt narkobruk. Politiavdelingssjefen vil ikke si om mennene tilhører et belastet kriminelt miljø eller om de i det hele tatt har vært i befatning med politiet tidligere.

I 12-tida hadde Abrahamsen ikke fått tilbakemelding fra avhørerne om mennene hadde valgt å fortelle mer om nattas hendelser. Politiet vil på grunnlag av avhørene ta stilling til hva som skjer videre, og om statusen til de siktede skal endres. De ble i formiddag siktet for drap eller medvirkning til drap.

Offeret var på besøk

Politiet fikk drapsmeldinga klokka 03.55. En mann var skutt i en bygårdsleilighet på hjørnet mellom Gøteborggata og Helgesensgate like ved Sofienbergparken i Oslo. Ambulansen var raskt på stedet, men offeret døde før han ankom Ullevål sykehus. Politiet utelukker ikke at drapet kan ha vært et uhell i forbindelse med uforsiktig omgang med skytevåpen.

Politiet vil ikke si hvem som eier leiligheten, men opplyser at 25-åringen kun var på besøk. Han var ikke i slekt med noen av de siktede. Tre teknikere fra oslopolitiet ankom åstedet i natt, og undersøkelsene fortsetter utover søndagen.

Den avdøde 25-åringen er brakt til Rettsmedisinsk institutt for videre undersøkelser.

Hele Norges coronakart